Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заволоділи нерухомістю у столиці, вартістю 64 млн. грн: у Києві судитимуть членів організованої злочинної групи
Опубліковано 15 січня 2024 року о 14:15

Спільники незаконно привласнили сім об’єктів нерухомого майна держпідприємства у Голосіївському районі столиці. Дев’ятьом особам, серед яких - службовці державного та комунального підприємств, слідчі повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України, а обвинувальний акт скерували до суду.


Нагадаємо, членів угруповання викрили співробітники Голосіївського управління поліції спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань в м. Києві за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури у липні минулого року.

Встановлено, що службові особи, вступивши у злочинну змову, здійснили дії, які були направлені на відчуження державного майна у приватну власність. Підозрювані оформлювали право власності на сім об’єктів нерухомості шляхом створення фіктивних інвестиційних договорів та інших документів. Роль інвесторів виконували підставні особи. Частина нерухомості оформлювалася на одного з організаторів «схеми».

Відповідно до фіктивних договорів, об’єкти та навколишня територія мали б відремонтуватися, а 5% від вартості робіт відраховували у державний бюджет. Натомість подібні роботи не проводили, а підроблені договори не відповідали встановленим законодавством вимогам. У результаті збитки від такої оборудки становлять 64 млн. грн.

Дев’ятьом учасникам організованої групи повідомили підозри за низкою статтей Кримінального кодексу України:


- ст. 190 (Шахрайство);


- ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);


- ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги)


- ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї)


- ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом)


Нині слідчі скерували обвинувальний акт до суду. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років із конфіскацією майна.


Відділ комунікації поліції Києва

Вікторія Пономарьова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux