Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Ювенальна поліцейська Юлія Кухар: «На моїх очах служба пройшла повне перезавантаження»
Опубліковано 04 липня 2024 року о 12:00

Сьогодні ювенальний поліцейський для дітей – той, хто прийде на допомогу будь-якої хвилини. Той, з ким дитина поділиться своїми проблемами. Той, для кого безпека та захист інтересів дитини стане питанням номер один.

 Свою службу правоохоронця Юлія Кухар розпочала у 2010 році, після завершення навчання у Національної академії внутрішніх справ. Зараз капітан поліції Кухар – старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Дарницького управління поліції ГУНП у м. Києві.

Майже 15 років свого життя поліцейська присвятила роботі з дітьми. За цей період працівниця ювенальної превенції отримала великий професійний досвід.

«На моїх очах служба пройшла повне перезавантаження. За часів нових технологій, миттєвого поширення інформації і появи нових тенденцій серед молоді, ми шукаємо нові методи і підходи, що відповідають сучасним викликам. Від ефективності роботи нашої служби залежить здоров'я, безпека і часто життя дітей. Тут і протидія та попередження випадків сімейного насильства, і робота з дітьми, які переступили закон, і робота з тими дітьми, які залишилися без батьківського піклування та розшук дітей», – розповіла Юлія Кухар.

Поліцейська повідомила, що продовжувати діяльність в цьому підрозділі її надихає та мотивує 11-річний син Богданчик:

«В очах кожної дитини я бачу свого сина, якого намагаюся виховати доброю, гідною та щасливою людиною. Вважаю, що для дітей ювенальний поліцейський – той, хто прийде на допомогу будь-якої хвилини. Той, з ким дитина поділиться своїми проблемами. Той, для кого безпека та захист інтересів дитини стане питанням номер один».

Для малолітніх діток в навчальних закладах району працівники ювенальної превенції постійно проводить уроки безпечної поведінки. Малеча дізнається про правила дорожнього руху, поводження на водоймах, мінної безпеці тощо. З підлітками розмова йде, переважно про негативний вплив на організм алкоголю, тютюну та наркотиків, а також переваги здорового способу життя. Значну увагу поліцейські приділяють виховної діяльності, спрямовану на формування у дітей та молоді доброго відношення до Батьківщини. З початку року правоохоронці провели понад 100 таких заходів.

За словами Юлій Кухар, особливу увагу ювенальна поліція Дарницького управління приділяє діткам, які опинилися у складних життєвих обставинах, або без батьківського піклування:

«Ми з моїм сином часто відвідуємо дитячий центр Благодійного фонду «Асперн», де зазвичай знаходиться близько 20 діточок такої категорії віком від трьох до 16 років. Спілкуємося з ними та проводимо разом дозвілля, аби діти не відчували себе самотніми».

«Моє бажання, щоб після нашої Перемоги кожній самотній дитині подарувати сім'ю. Знаю, складно, але варто цього прагнути. Адже чужих дітей не буває – усі вони наші», – зауважила поліцейська.


Відділ комунікації поліції Києва

Євген Ласкін


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux