Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські викрили групу молодиків в організації масштабної шахрайської схеми з продажу техніки
Опубліковано 04 липня 2024 року о 11:00

До злочинного угруповання входило четверо осіб - організатор та троє виконавців, віком від 18 до 24 років. Ділки створили в мережі Інстаграм сторінку, де розміщали оголошення та продавали «неіснуючу» техніку. Наразі поліцейські встановили одинадцять постраждалих, яких ділки ошукали на близько 200 тисяч гривень.

 Слідчі та оперативники Подільського управління поліції спільно зі співробітниками кіберполіції за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили злочинне угруповання з чотирьох осіб, які ошукували громадян під привидом купівлі техніки в Інтернеті.

Слідством встановлено, що фігуранти – молодики віком від 18 до 24 років, створили сторінку в мережі Інстаграм, де розміщали оголошення з продажу техніки, а саме: мобільних телефонів, годинників, планшетів. Для демонстрації успішності онлайн-платформи, зловмисники розповсюджували фейкові відгуки від «клієнтів» та пропонували вигідні умови для придбання товару в розстрочку. Після внесення коштів за замовлення зловмисники блокували їх акаунти.

Так, за силової підтримки полку поліції особливого призначення № 1 поліцейські провели ряд обшуків у фігурантів у ході яких вилучили: комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки та «чорнові» записи.

Учасників групи слідчі Подільського управління поліції затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили їм про підозри за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчиненого повторно, в умовах воєнного стану організованою групою) Кримінального кодексу України.

Суд, за клопотанням слідчих, обрав трьом підозрюваним, включно з організатором, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави, четвертому – нічний домашній арешт.

Крім того, встановлено, що організатора та одного з виконавців наприкінці 2023 року засуджено за аналогічні злочини з іспитовим строком 1 рік, який на даний час не закінчився.

Наразі правоохоронці встановлюють й інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності, а також потерпілих. Згідно санкції інкримінованої статті, підозрюваним загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux