Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть двох спільників, які торгували психотропами
Опубліковано 02 березня 2023 року о 15:40

Зловмисники збували солі Альфа-PVP через закладки у Деснянському та Дарницькому районах столиці. Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували матеріли провадження до суду. За скоєне фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.


Подія трапилася наприкінці грудня минулого року в Деснянському районі столиці. Тоді патрульні поліцейські на вулиці Кіото викрили чоловіка, який при собі мав психотропні речовини, підготовлені для збуту. Для документування події за вказаною адресою негайно прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №  1 Деснянського управління поліції.

На місці події правоохоронці провели поверхневий огляд 20-річного уродженця Рівненської області та виявили в нього згортки з кристалічною речовиною. Так, оперативники територіального управління поліції встановили, що затриманий співпрацює з 24–річним односельчанином. В орендованому помешканні спільника слідчі провели обшук та вилучили пакет з кристалоподібною речовиною білого кольору – особливо небезпечна психотропна речовина Альфа-PVP, загальною масою близько 45 грамів. Поліцейські затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці провели слідчі дії та вилучили закладки з психотропною речовиною, залишені зловмисниками. Правоохоронці довели причетність чоловіків до незаконного збуту особливо небезпечних психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб на території Деснянського та Дарницького району.

Слідчі Деснянського управління поліції під процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомили фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Наразі поліцейські завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

 Наталія Федоровська


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux