Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві судитимуть чоловіка, який пропонував хабар патрульним поліцейським
Опубліковано 12 липня 2023 року о 17:30

Правоохоронці зупинили порушника через те, що він рухався на автомобілі з пошкодженою фарою. Як з’ясували, чоловік взагалі не мав сідати за кермо, оскільки позбавлений водійського посвідчення через керування у стані алкогольного сп’яніння. Щоб уникнути відповідальності, водій запропонував патрульним «відкуп». За скоєне чоловіку загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

У кінці травня екіпаж патрульних поліцейських зупинив на вулиці Братиславській автомобіль марки «Фольксваген» через те, що транспортний засіб рухався з пошкодженою фарою. Під час спілкування водій не надав правоохоронцям посвідчення водія, запевнивши, що забувся його вдома.

Під час перевірки інформації патрульні з’ясували, що чоловіка ще в лютому місяці суд позбавив права керувати транспортними засобами через водіння в стані алкогольного сп’яніння. Відтак, правоохоронці пояснили порушнику, що відносно нього буде складено постанову, відповідно до ч. 4 ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення — керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами. Санкція статті передбачає штраф у розмірі тридцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Зі свого боку чоловік запропонував поліцейським 2 000 гривень хабара, щоб вони «заплющили очі» на скоєне ним адміністративне правопорушення. У результаті патрульні викликали слідчо-оперативну групу Дніпровського управління поліції, яка задокументувала злочин.


За цим фактом слідчі територіального підрозділу під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва повідомили уродженцю Житомирщини, 1971 року народження про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України — пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальним акт до Дніпровського районного у м. Києві суду для розгляду справи по суті. За скоєне порушнику загрожує штраф до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі строком до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux