Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі повідомили про підозру ексчиновнику за службову недбалість
Опубліковано 29 березня 2023 року о 15:00

Внаслідок дій порушника територіальна громада міста Києва за оренду комунального майна по договору не отримала гроші у сумі понад мільйон гривень. За такі дії фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.


У ході реалізації оперативної інформації слідчі та співробітники сектору спеціальної поліції Шевченківського управління поліції задокументували злочинну діяльність колишнього чиновника. Чоловік безпідставно продовжував строки орендної плати.

Як розповів старший слідчий Шевченківського управління поліції Михайло Тютюнник, посадовець перебував на посаді директора Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради:

«Ми встановили, що між управлінням житлового забезпечення як орендодавцем та комунальним підприємством як орендарем, було укладено договір оренди нежилої площі в будинку та частини допоміжної площі. Втім, ставки оренди впродовж 2016-2019 років не переглядались. Так, посадовець достовірно знав, що згідно укладеного договору оренди нерухомого майна, орендна ставка повинна бути переглянута та змінена. Однак чиновник не вжив заходів щодо укладання нового договору оренди, а також своєчасного забезпечення проведення експертної оцінки майна і внесення змін до договору в частині розміру орендної плати».

У результаті службової недбалості ексчиновника територіальна громада міста Києва за оренду комунального майна по договору недоотримала грошові кошти в сумі понад мільйон гривень.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України - службова недбалість. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили екс-чиновнику про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штраф від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux