Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Аналіз інформації про злочин та допомога у розкритті – наше основне завдання», - київська поліцейська Наталія Кисельова
Опубліковано 29 березня 2023 року о 14:00

Наша колега очолює сектор кримінального аналізу Шевченківського управління поліції Києва. Жінка впевнена, що аналітична робота – невід’ємна частина розкриття злочинів. Вже 17 років капітан поліції з гордістю носить погони та працює задля безпеки й правопорядку у столиці. 

Наталія Кисельова вважає, що і при затриманні, і при першочергових слідчо-оперативних діях головне мати чим більше інформації про злочинців. Тому саме робота аналітика є тим важливим інструментом, який допомагає у розкриті кримінальних правопорушень.

- Наталіє Вікторівно, розкажіть з чого почався ваш шлях до служби в ОВС?

Наставником по життю для мене став батько-військовий. Після закінчення школи я вже була стовідсотково впевнена, куди буду поступати для отримання вищої освіти - Харківський університет внутрішніх справ. Згодом старт у моїй кар’єрі розпочався з 2006 року з посади дільничного інспектора міліції у Сумській області. Однак через шість років я не кардинально, але змінила напрям роботи та продовжила працювати у режимно–секретному відділі на Південно-Західній залізниці.

- Як ви потрапили до столиці на службу?

Я хотіла жити та працювати в Києві, тому у 2017 році перевелась на службу до Шевченківського управління поліції на посаду оперуповноваженого. З 2022 року по теперішній час працюю начальником сектору кримінального аналізу.

- З чого починається ваш ранок на роботі?

Мій звичайний робочий день розпочинається з наради з підлеглими, а потім з оперативниками. Зокрема, ми обговорюємо оперативну обстановку в районі та контрольні злочини. Також, що потрібно зробити, аби допомогти колегам розкрити злочин та затримати підозрюваних.

- Яка основна функція сектору кримінального аналізу? 

Співробітники кримінального аналізу допомагають слідчим та оперативникам у документуванні і розслідуванні злочинів, у тому числі воєнних злочинів російської федерації. Також допомагаємо у розпізнанні та встановленні особи загиблих, розшуку зловмисників та безвісно зниклих осіб. Ми отримуємо інформацію в різних формах, але для того, щоб вона була корисною її потрібно узагальнити та систематизувати. Своєчасний та якісний аналіз цієї інформації дозволяє акцентувати увагу на деталі та далі скерувати ресурси туди, де вони найбільш потрібні.

- Де ви збираєте інформацію, аби допомогти колегам розкрити кримінальні правопорушення?

Плацдармом для пошуку потрібних відомостей є інтернет-простір, Єдині та Державні реєстри, соціальні мережі, спеціалізовані пошукові програми та інші інформресурси. Крім того, ми забезпечуємо інформаційно-аналітичний супровід оперативної діяльності різних служб кримінального блоку поліції, отримуючи для них потрібну інформацію з відкритих джерел. Свої зусилля ми спрямовуємо, насамперед, на допомогу в розкритті тяжких і особливо тяжких злочинів. Також у допомозі виступають і камери відеоспостереження системи «Безпечне місто».

- Наскільки оперативною може бути ваша допомога в розкритті злочинів?

До прикладу, мої колеги співробітники карного розшуку затримали чоловіка, який пограбував жінку на зупинці громадського транспорту. Нас залучили до розкриття даного злочину та за нашої допомоги оперативники швидко встановили особу ймовірного підозрюваного. Ми проаналізували можливий рух порушника, зібрали про нього інформацію. Для цього цілодобово чергують наші колеги, щоби і вдень, і вночі допомагати у розкритті.

- Хто є вашою опорою та підтримкою ?

Це мій 9-річний син Микита. З дитинства він займається греко-римською боротьбою. Зараз мій маленький спортсмен має звання бронзового призера Польщі по греко-римській боротьбі. Він завжди мене підтримує та чекає з роботи.

- Яким для вас особисто в роботі і в повсякденному житті був минулий рік?

24 лютого нас підняли по бойовій тривозі. Зібралися – і до роботи. Алгоритми дій були продумані – хто і що робить, кожен знав свої функції. Рік, що минув, був одним із найскладніших в історії незалежної України. Повномасштабна війна, ракетні обстріли та блекаути. В перші місяці війни ключовою задачею для нас була і залишається захист та безпека мирних жителів. Наша віра в Перемогу лише зростає, бо наші військові мають те, чого немає ворог – любов до своєї Батьківщини та згуртованість. Переможемо!

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux