Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі поліції Києва повідомили про підозру жінці, яка організовувала незаконний перетин кордону
Опубліковано 24 листопада 2022 року о 15:25

За 5 000 доларів США зловмисниця оформляла чоловікам призовного віку документи для виїзду за межі держави в якості водіїв-волонтерів. Фігурантці загрожує до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Слідчі Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури викрили жінку, яка організовувала незаконний перетин кордону. Правопорушниця – раніше не судима уродженка Київської області, 1978 року народження.

У ході досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурантка підшукувала військовозобов’язаних чоловіків, які хотіли виїхати за межі держави. Жінка оформляла їм документи для безперешкодного виїзду за кордон у якості водіїв під приводом волонтерської допомоги через благодійний фонд. Вартість такої послуги становила 5 000 доларів США.


За результатами проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції затримали правопорушницю під час отримання грошей за організацію незаконного перетину у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Крім того, за місцем мешкання фігурантки, поліцейські виявили та вилучили гроші, копії закордонних паспортів «клієнтів», чорнові записи і списки чоловіків призовного віку.


За погодженням із Солом’янською окружною прокуратурою слідчий Солом’янського управління поліції повідомив жінці про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України - незаконне переправлення осіб через державний кордон України та готує клопотання до суду про обрання їй запобіжного заходу. Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

На даний час правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до вчинення цього кримінального правопорушення.

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux