Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Києва викрили подружжя ексслужбовців організації "Червоний Хрест" у привласненні гуманітарної допомоги на майже 3,6 млн грн та продажу фіктивних посвідчень волонтерів
Опубліковано 04 липня 2024 року о 14:30

Екс-керівниця однієї з районних організацій Товариства Червоного Хреста складала підроблені акти приймання-передачі гуманітарної допомоги, а її чоловік – колишній волонтер цієї ж організації, - виготовляв фіктивні посвідки волонтерів для усіх бажаючих громадян за грошову винагороду. 


Слідчі главку поліції Києва за оперативного супроводження працівників УСР у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрили екскерівницю однієї з районних організацій "Товариства Червоного Хреста України" у привласненні гуманітарної допомоги, а також її чоловіка – колишнього волонтера, який займався підробкою посвідчень членів волонтерської організації.

Поліцейські встановили, що представники одного з благодійних фондів передали районній організації продукти харчування, засоби гігієни та інші необхідні речі, які, ті повинні були передати громадянам зі статусом ВПО, а також медичне обладнання, для передачі в заклади охорони здоров’я. Однак, посадовиця гуманітарної організації підробила акти приймання-передачі медичного обладнання та заволоділа гумдопомогою. Під час проведення інвентарізації, було встановлено нестачу товарів гуманітарної допомоги на суму майже 3,6 мільйони гривень, які призначалися для переселенців.

Правоохоронці також викрили у злочинній діяльності чоловіка правопорушниці – ексволонтера тієї самої гуманітарної організації, який виготовляв фіктивні посвідки волонтерів для усіх бажаючих громадян за 1 300 гривень. Наразі, слідчі встановили трьох громадян, які скористалися такою «послугою».

Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили пакунки з гуманітарною допомогою на суму понад мільйон гривень, 7700 доларів, автомобіль, більше 150 підроблених посвідчень членів волонтерської організації, штампи, печатки та відтиски різних організацій та пакунок з амфетаміном.

Ексслужбовиці оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, ексслужбовцю за ч. 2 ст. 190, ч. 3 та 4 ст. 358, ч. 1 ст. 445 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України. Відтак, жінці може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі, а її чоловікові до 3-х років.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux