Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні слідчі просять відгукнутися тим, хто постраждав від трудової експлуатації на Одещині
Опубліковано 22 лютого 2019 року о 14:30

Досудове розслідування, у рамках якого затримано 13 учасників злочинної групи, триває. Затриманим загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. А відтак правоохоронці встановлюють епізоди злочинів та потерпілих.

https://kyiv.npu.gov.ua/assets/sites/kyiv/13.11.2018fotorabu7.jpg

Нагадаємо, що у листопаді минулого року співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП у м. Києві спільно з працівниками столичної прокуратури, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України у рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, припинили діяльність етнічної межрегиональної організованої злочинної групи.

https://kyiv.npu.gov.ua/assets/sites/kyiv/13.11.2018fotorabu6.jpg

За інформацією начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрія Крищенка, у рамках кримінального провадження правоохоронці встановили та затримали 13 осіб, які організували незаконний бізнес. Слідчі підготували клопотання до суду, який обрав затриманим запобіжні заходи. А саме: організатора – 38-річного громадянина іншої держави - та його активних помічників заарештували без можливості внесення застави, його дружину – 38-річну уродженку Одеської області заарештували із можливістю внесення застави 528 тисяч гривень, як і решту учасників угруповання із заставою від 126 тисяч гривень.

https://kyiv.npu.gov.ua/assets/sites/kyiv/13.11.2018fotorabu5.jpg

«Із неволі ми звільнили понад 90 людей, усі пройшли медичне обстеження, а троє з них – у стаціонарному відділенні. На даний час слідство визнало потерпілими 74 особи, проте є підстави вважати, що кількість потерпілим значно більша», - зазначив Андрій Крищенко.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Тому з метою встановлення ймовірних потерпілих слідчі просять громадян, відносно яких вчинили вербування та трудову експлуатацію, звернутися до відділу поліції Києва або за телефонами (044) 529-79-99, (098) 847-42-32 або на 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux