Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Андрій Крищенко: «Організатор і активні учасники ОЗГ, які тримали в неволі майже сотню людей, на час слідства перебуватимуть під вартою»
Опубліковано 13 листопада 2018 року о 16:15

Про це сьогодні, 13 листопада, керівник столичної поліції розповів під час спілкування із журналістами. Він також зазначив, що потерпілі проходять медичне обстеження, а представники громадських організацій надають їм психологічну допомогу. Окрім того, поліція сприятиме потерпілим у відновлені втрачених документів та поверненні додому.

Нагадаємо:  співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, ГУНП у м. Києві спільно з працівниками столичної прокуратури, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України у рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, припинили діяльність етнічної межрегиональної організованої злочинної групи. 

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко, слідчі підготували клопотання до суду, який обрав затриманим запобіжні заходи:

«Організатора – 38-річного громадянина іншої держави, та його активних помічників заарештували без можливості внесення застави, відносно його дружини – 38-річної уродженки Одеської області - суд обрав міру запобіжного заходу – арешт із заставою 528 тисяч гривень. Одну з учасниць угруповання відпустили під цілодобовий домашній арешт, а  решта - теж перебувають під арештом із можливістю внесення застави розміром від 126 тисяч гривень».

Із затриманими спілкуються слідчі, які встановлюють обставини та хронологію подій. Правоохоронці перевіряють покази зловмисників та інформацію, що надали потерпілі. До речі, усі звільнені проходять медичне обстеження, троє з них – у стаціонарному відділенні.

«Ми розмістили людей у пунктах тимчасового перебування, де представники громадських організацій надають їм психологічну допомогу і приносять необхідні речі. Окрім того, працюємо над відновленням документів, адже частина потерпілих втратили їх під час перебування у полоні», - підкреслив Андрій Крищенко.

Слідчі дії тривають, у трьох областях проведені санкціоновані обшуки та вилучені речові докази, які долучені до кримінального провадження. Затриманим загрожує до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux