Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники перекрили канал постачання жінок у сексуальне рабство
Опубліковано 28 березня 2019 року о 16:44

Співучасницю злочину затримали в аеропорту міста Бориспіль разом із двома кандидатками, які вже приготували документи для проходження паспортного контролю і виїзду в арабську країну. Затримані надають слідчим пояснення у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом торгівлі людьми.   

У ході проведення операції «Мігрант» співробітники управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Києва припинили діяльність групи осіб, які обґрунтовано підозрюються у торгівлі людьми. Зловмисники вербували українських дівчат для роботи в нічних клубах або готелях, а насправді  «продавали» їх сутенерам в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Як розповів т.в.о. начальника відділу управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Києва Олексій Гаврилюк, організатором злочинного бізнесу виявилася невстановлена особа, що постійно проживає в арабській країні. Саме ця жінка разом із мешканкою Києва у форматі відеозв’язку проводила відбір кандидаток, а після погодження допомагала готувати їх документи для вильоту за кордон.

«В аеропорту вона особисто зустрічала дівчат, забирала їх документи і супроводжувала до місця призначення. За попередньою домовленістю, це мав бути нічний клуб чи готель, але насправді їх зачиняли у приватному будинку і змушували надавати сексуальні послуги», - пояснив правоохоронець.

Співучасницею злочину виступила 25-річна мешканка столиці. В її функції входило підбір та вербування дівчат, за що отримувала від 500 доларів грошової винагороди за одну претендентку. Її разом із двома мешканками Києва віком 25-30 років затримали в аеропорту м. Бориспіль під час проходження паспортного контролю.

«У рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною другою статті 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, слідчі главку поліції провели обшук за місцем мешкання співучасниці злочинного бізнесу. У результаті вилучили гроші, кредитні картки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які долучили до матеріалів кримінального провадження», - додав Олексій Гаврилюк.

На даний час правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної діяльності та збирають доказову базу відносно основної фігурантки, аби притягнути її до кримінальної відповідальності. Їй загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових  


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux