Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Поліція Києва повністю готова до забезпечення правопорядку під час виборів Президента України», - Андрій Крищенко
Опубліковано 28 березня 2019 року о 15:16

На цьому керівник столичної поліції наголосив сьогодні, 28 березня,  під час спілкування із журналістами про роботу правоохоронців протягом виборчої кампанії та забезпечення правопорядку у день голосування. 

На території столиці вже створено 13 окружних та 1105 дільничних виборчих комісій. Як зауважив Андрій Крищенко, на кожній виборчій дільниці правопорядок забезпечуватимуть не менше двох поліцейських:

«Ще з 25 березня весь особовий склад поліції Києва переведений на посилений режим несення служби. Загалом до охорони правопорядку на дільницях буде залучено близько 6000 поліцейських. Також правоохоронці супроводжуватимуть членів ДВК під час проведення голосування «на дому».  До того ж, у кожній окружній виборчій комісії створені резервні мобільні групи на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. Наголошую: поліція Києва повністю готова до забезпечення правопорядку під час виборів Президента України».

Аби не допустити можливих зривів голосування, додатково сформовано також 13 груп вибухотехніків та кінологів, які оперативно реагуватимуть у випадку надходження повідомлень про замінування виборчих дільниць.

Загалом за час проведення передвиборної кампанії столичні поліцейські склали 56 адміністративних протоколів та розпочали 39 кримінальних проваджень, пов’язаних із порушеннями виборчого законодавства. Основна частина із них – це хуліганства: недотримання правил агітації, пошкодження наметів тощо.

«Вкотре наголошую, що на столичних виборчих дільницях забезпечуватиме правопорядок та охоронятиме виборчу документацію виключно поліція Києва, і діятимуть правоохоронці лише в рамках чинного законодавства. Також я хочу звернутися до спостерігачів та членів виборчих комісій із проханням одразу повідомляти поліцейським про виявлені факти порушень під час голосування та підрахунку голосів», - підкреслив Андрій Крищенко.

Присутній на брифінгу радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк зауважив, що вже виявляються спроби дестабілізувати ситуацію в нашій державі, в тому числі шляхом поширення недостовірної інформації:

«Ми передбачаємо, що готуються масові фейкові вкидання в інформаційний простір України, аби посіяти паніку серед українського населення та підірвати довіру до органів влади. То ж я звертаюся до всіх громадян із проханням довіряти лише офіційним джерелам інформації».

Окрім того, Зорян Шкіряк закликав усіх учасників виборчого процесу чітко дотримуватися вимог українського законодавства:

«Нагадую, що попереду нас чекає так званий «день тиші» - в суботу, 30 березня, заборонена будь-яка агітація за кандидата в Президенти України. В разі виявлення таких випадків правоохоронці будуть відповідно реагувати. Наголошую, що поліція – поза політикою, для нас не важливі імена. Ми стоїмо на варті Закону!».

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux