Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Київські слідчі повідомили про підозру проректору вишу та директору фірми за надання і отримання неправомірної вигоди
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 10:00

Посадовець, не заключивши договору про оренду приміщення державної установи, отримав від директора товариства 4 тисячі доларів США. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. 

У ході реалізації оперативної інформації співробітники Шевченківського управління поліції спільно з працівниками Служби безпеки України затримали двох осіб за отримання неправомірної вигоди.

Як розповів начальник Шевченківського управління поліції Ігор Падюк, правоохоронці затримали двох порушників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«У ході досудового розслідування ми встановили, що наприкінці вересня цього року до проректора з адміністративно-господарської роботи музичної академії звернувся директор товариства, яке займається наданням послуг щодо розміщення реклами в засобах масової інформації, з приводу оренди приміщення концертної зали вказаної академії. Після чого вони домовились про зустріч, на якій посадовець одразу пояснив, що орендувати приміщення концертної зали можливо лише у запропонований їм спосіб. А саме, надавши йому гроші у сумі 4 000 доларів США без оформлення договору оренди державного майна».

Окрім того орендодавцю повідомили, що попередньо потрібно буде надати аванс, який складатиме 50 відсотків від загальної суми. Тож згодом вони зустрілись і директор товариства передав гроші у сумі 2 000 доларів США в якості авансу, а через деякий час й іншу частину коштів.

Ділків затримали після передачі другого траншу грошей. Порушниками виявились мешканці Київської області, 1968 та 1972 років народження.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України- прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. За процесуального керівництва Шевченківської прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманим про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва 

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux