Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Більш ніж півмільйона звернень громадян зареєстровано операторами 102 з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну», - Іван Вигівський
Опубліковано 03 листопада 2022 року о 09:22

Окрім повсякденних звернень на спецлінію 102 надходять виклики про екстрені ситуації, пов’язані із вторгненням окупантів на територію нашої країни. Частіше за все це повідомлення про безпілотники, ворожі обстріли житлових будинків та об’єктів інфраструктури столиці. 


 З початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України всі поліцейські служби, включаючи відділ 102 та чергову частину, працюють в посиленому режимі. Диспетчери спецлінії поліції Києва щоденно приймають екстрені виклики від громадян стосовно подій та правопорушень, вчинених на території столиці.

Як зазначив керівник Головного управління Національної поліції у м. Києві Іван Вигівський, оператори 102 – це першочерговий зв'язок громадян з поліцією:

«В умовах як воєнного так і мирного стану в Україні всі правоохоронні підрозділи працюють злагоджено, ефективно та професійно. Ми можемо побачити це на прикладі роботи операторів 102 та чергової частини. З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну до поліції Києва надійшло близько 570 тисяч повідомлень про події та правопорушення скоєні у столиці. Окрім повсякденних звернень на спецлінію 102 надходять виклики про екстрені ситуації, пов’язані із вторгненням окупантів на територію нашої країни. Частіше за все повідомлення про безпілотники, ворожі обстріли житлових об’єктів та об’єктів інфраструктури столиці. Серед частих повідомлень до поліції мешканці продовжують надавати інформацію щодо підозрілих осіб серед перехожих, пасажирів транспорту або нових сусідів».

Задля повного та ефективного обміну інформацією, правоохоронці чергової частини підтримують цілодобовий зв'язок з військовою адміністрацією та постійно володіють інформацією щодо можливих ракетних обстрілів столиці.

«Диспетчери та оперативні чергові частіше за все обробляють інформацію, яка надходить від очевидців прильотів ворожої техніки в столицю та приблизного місця їх знаходження або знайдених уламків. Окрім цього на спецлінію поліції Києва надходять виклики від громадян по усій території України про зникнення їх рідних чи близьких, всі вони одразу реєструються та приймаються на опрацювання. В більшості така інформація стосується людей, котрі зникли на тимчасово окупованих територіях. Таких повідомлень з початку року надійшло 5 323. Завдяки роботі оперативників карного розшуку 4 566 осіб було розшукано та відновлено з ними зв'язок. В багатьох випадках від оперативності реагування поліцейських на повідомлення громадян залежить не тільки швидкість прибуття на місце події наряду поліції, а й можливо збереження життя людини», - додав генерал поліції.


Відділ комунікації поліції Києва

Марія Агапова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux