Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На столичному Печерську оперативники затримали іноземних квартирників
Опубліковано 12 червня 2018 року о 15:34

Зловмисники «працювали» в дуеті: один із них підібрав ключі до вхідних дверей, збирав цінні речі і виходив із будинку, не привертаючи до себе увагу. У цей час його спільник, котрий чекав на вулиці, забирав у під’їзді викрадене у заздалегідь обумовленому місці. Затримали товаришів при спробі втечі. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

Працівники управління карного розшуку столичної поліції при відпрацюванні території Печерського району помітили підозрілих чоловіків: вони ходили біля будинків, намагалися підібрати коди до замків дверей, аби потрапити у під’їзд. Оперативники вирішили за ними простежити – і не помилилися.

На бульварі Лесі Українки зловмисникам вдалося відчинити двері - і один із них зайшов у будинок, а його товариш залишився на вулиці. Згодом вони помінялися ролями: чоловік, не привертаючи до себе уваги, вийшов, а його товариш попрямував у під’їзд, звідки повернувся із пакунками. Зустрілися спільники на зупинці неподалік.

«Усе це вказувало на те, що чоловіки могли скоїти квартирну крадіжку, тож ми вирішили затримати їх та викликали на місце слідчо-оперативну групу районного управління поліції. Виявилося, що у пакеті  були ювелірні вироби, ноутбук і жіночі парфуми. Ми розуміли, що ці речі навряд чи їм належать, тож згодом встановили помешкання, яке вони обікрали.  При огляді  у чоловіка знайшли набір відмичок», - розповів оперативник карного розшуку поліції Києва.

Зловмисники – іноземці, один із них у минулому притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину. Обох затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та доставили до Печерського управління поліції. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу та проводиться перевірка їх можливої причетності  до інших злочинів на території столиці та Київської області.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до шести років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux