Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Делегація правоохоронців Молдови відвідала столичне управління поліції
Опубліковано 12 червня 2018 року о 18:42

Головна мета – поділитися досвідом реформування для створення правоохоронного органу європейського рівня. Тож гостям продемонстрували роботу ситуаційного центру, впровадження і функціонування системи відеонагляду та показали автомобілі, які поліцейські використовують під час забезпечення порядку на масових заходах.

Про цей візит було домовлено під час зустрічі міністра внутрішніх справ Республіки Молдова Олександра Жиздана із Головою Національної поліції України Сергієм Князєвим. Тож до Києва завітала делегація Генерального Інспекторату поліції Міністерства внутрішніх справ Молдови на чолі із керівником – Александру Пінзарі.

Т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Віктор Нечитайло представив колегам сучасні транспортні засоби, серед яких спецавтомобілі, що задіюють при забезпеченні правопорядку під час масових заходів і виїздах на місце подій.

Також Александру Пінзарі безпосередньо познайомився із новим підрозділом Головного управління – поліцією діалогу. Як зазначив Віктор Нечитайло, працівники цієї служби у кризових ситуаціях ефективно виконують свої функції під час комунікації з учасниками заходів, зокрема і під час проведення у столиці фінальних матчів Ліги чемпіонів УЄФА.

Віктор Нечитайло провів екскурсію у ситуаційному центрі та черговій частині поліції Києва. Також колегам продемонстрували нові можливості для оперативної роботи та розкриття злочинів, які забезпечує система відеонагляду, створена за підтримки Київської міської державної адміністрації у рамках програми «Безпечна столиця». Керівник поліції Республіки Молдова зазначив, що вони обов’язково впроваджуватимуть деякі продемонстровані практики та побажав працівникам столичної поліції мінімум злочинів та максимум їх розкриття.

«Поліція України розвивається за європейськими стандартами, видно відкритість керівництва і головне – в Україні створюється поліція, в основі роботи якої – інтереси і безпека людей, поліція, яка надає сервіс, а не залишається силовим органом, як це було раніше», - підсумував керівник поліції Республіки Молдова.

Віктор Нечитайло наголосив, що такі зустрічі дуже важливі, адже українська поліція продовжує реформуватися, а відтак ми із радістю показуємо свою роботу та з цікавістю слухаємо, як правоохоронці працюють в інших країнах:

«Ми налагодили тісну взаємодію із поліцією Молдови. Для нас дуже важливо перейняти досвід у реформуванні та створенні нової поліції, яка буде служити людям і захищати людей».

Відділ комунікації поліції Києва

Ірина Левченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux