Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Звільнимо Україну від окупантів та поїдемо дивитися футбол на «Донбас Арені», - поліцейський столичного КОРДу на псевдо Шериф про плани після Перемоги
Опубліковано 01 жовтня 2024 року о 17:40

Він, як і інші спецпризначенці, бере активну участь у відсічі збройної агресії рф та наближає Перемогу України. На фронті поліцейський виконує роботу «пілота», керує БпЛА та наводить артилерію на скупчення живої сили та техніки ворога. 

У 2015 році чоловік став одним з перших поліцейських в лавах реформованої правоохоронної системи. Вмотивований та цілеспрямований 25-річний спортсмен з легкістю пройшов конкурсний відбір та почав виконувати службові обов’язки на посаді патрульного поліцейського в столиці.

Під час служби в поліцейського з’явилося нове хобі – спортивна стрільба. Згодом він став одним з найкращих стрілків серед поліцейських країни, про що свідчать його призові місця на змаганнях та чемпіонаті НПУ зі стрільби. До речі, до повномасштабного вторгнення він також проводив заняття зі стрільби для своїх колег в різних областях України.

Восени 2021 року правоохоронець у складі зведеного загону прибув до прифронтового Маріуполя. Разом із колегами поліцейський ніс службу на блокпості. Вони перевіряли транспортні засоби на наявність зброї, вибухівки та інших заборонених речовин чи предметів. Поліцейський пригадує, що вже наприкінці року у повітрі Донеччини витала «повномасштабна війна».

«Моє відрядження до Маріуполя закінчилося за тиждень до початку повномасштабного наступу рф в Україну. 24 лютого 2022 року я зустрів вже у Києві, але цього ж дня перейшов з патрульної поліції до столичного підрозділу поліції особливого призначення «КОРД». Майже одразу я взявся опановувати керування безпілотними літаючими апаратами, адже в реаліях сучасної війни саме дрони задають тактичну перевагу у бойових сценаріях. Вже через декілька місяців ми з побратимом були у Бахмуті, де за допомогою «мавіка» визначали позиції ворога та наводили по ньому артилерію», - пригадує кордівець.

Відтак Шериф опанував Mavic, FPV та Mini Shark, за допомогою яких продовжує виконувати успішні спецоперації на «найгарячіших» напрямках сходу та півдня країни. На фронті поліцейські тісно співпрацюють із розвідкою та військовими, адже кожен має свої завдання та працюють всі у боротьбі з окупантами, як один «механізм».

«Звільнимо Україну від загарбників та поїдемо дивитися футбольний матч на «Донбас Арені». Востаннє я там був у 2012 році на чемпіонаті Європи. Тоді до Донецька з’їхалися мешканці різних регіонів країни й дружно вболівали за «Динамо» та «Шахтар», раділи спільним перемогам українських команд. Мрію, щоб ми так само дружно вибили окупантів з кожного куточку нашої рідної землі», - ділиться поліцейський.

Нещодавно Шериф повернувся з бойового відрядження на Херсонщині, де разом із побратимом на позивний «Віто» за допомогою БпЛА знаходив скупчення живої сили та техніки ворога, передавав цю інформацію військовим, а вони своєю чергою успішно нищили противника.


Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux