Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зведений загін столичних поліцейських провів бойове злагодження на полігоні
Опубліковано 27 квітня 2018 року о 16:33

Протягом дня на навчальному полігоні Нацгвардії у Київській області співробітники підрозділів столичної поліції вправлялися у стрільбі з різних видів зброї, вчилися затримувати терористів і звільняти будівлю, а також удосконалювали навики надання домедичної допомоги. Усе відбувалося під керівництвом професійних інструкторів та досвідчених колег.


Зведений загін, до складу якого увійшли працівники різних структурних та територіальних підрозділів (а це – кадрові співробітники, слідчі, оперативники, дільничні офіцери), створили у 2016 році. Кілька разів правоохоронці з ініціативи начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрія Крищенка виїздив на навчальні полігони, тож усі уже ознайомилися зі зброєю, яка є на озброєнні українських військових, а також пройшли практичний курс її використання.

«Такі виїзди дають змогу до автоматизму відпрацювати ті чи інші навики і алгоритм дій у конкретних ситуаціях. Сьогодні знову стріляли з різних видів зброї, у тому числі тяжкої, виконували вправи з гранатами. Стоїть завдання зачистки і взяття під контроль будівель, створення мобільних блокпостів, пересування підрозділу за бронетехнікою. Є помітні позитивні зміни в рівні підготовки поліцейських, однак працювати завжди є над чим», - відзначив Андрій Крищенко.

Бійці полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ», які мають реальний бойовий досвід, охоче продемонстрували колегам з інших служб затримання терористів на автомобілі та захоплення будівлі і звільнення заручників.

Особливий інтерес правоохоронці проявили під час лекції щодо правил надання домедичної допомоги. Інструктор-викладач Центру спеціальної підготовки Олександр Корнійчук (позивний «Байкер») охоче розкрив секрети правильного транспортування поранених, аби надати їм якісну медичну допомогу і не нашкодити своїми діями.

Керівниками  із практичних стрільб були президент Міжнародної федерації стрільби та силового фітнесу Дмитро Тесля і директор національного корпусу суддів та інструкторів українського регіону Міжнародної Конфедерації практичної стрільби (УР МКПС) Руслан Аббасов. Інструктори розповіли ази поводження зі зброєю, зокрема відпрацювали правильну стійку, тримання зброї і її практичне використання.

День був насичений цікавими розповідями і новими знаннями. Навіть під час  приготованого на польовій кухні обіду поліцейські обмінювалися враженнями і обговорювали вправи, які довелося виконувати.

«Я до 2014 року був підприємцем. Досвіду ведення бойових дій чи поводження зі зброєю - не було такого. Але був бойовий досвід у 2014-2016 роках. Знаємо свої помилки, які робили, тож наразі відточуємо  дії з іншими підрозділами. Ділимося своїми знаннями і вчимося новому, адже здобутий досвід треба постійно підтримувати», - поділився враженнями боєць полку «Київ» Вячеслав Лощенко (позивний «Араб»).

Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux