Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Збут фальшивої валюти та зброї: у Києві правоохоронці припинили діяльність злочинної групи
Опубліковано 29 серпня 2023 року о 13:30

Правоохоронці викрили організатора та ще 4 учасників під час чергового збуту фальшивих грошей у столиці. За результатами оперативних закупок та обшуків вилучено зброю, боєприпаси та наркотичні речовини. Ділкам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.


Ліквідували злочинну схему зловмисників слідчі Печерського управління поліції за оперативного супроводження співробітників Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Печерської окружної прокуратури.

Заступник начальника-начальник кримінальної поліції Максим Письменний розповів, що злочинний бізнес організував уродженець іншої держави, 1966 року народження. До своєї незаконної діяльності він залучив ще 4 спільників, 1965-1994 років народження, серед яких також є іноземці.

«Ділки збували фальшиві гроші, вогнепальну зброю та гранати серед клієнтів, яких підшукували через особисті зв’язки. У ході контролю за вчиненням злочину ми провели чотири закупки, за результатами яких задокументували факт збуту фальшивої валюти та зброї. Так, під час продажу зловмисники збули понад 12 тисяч доларів США, які згідно із висновками експертів не відповідають грошовим знакам аналогічного номіналу та зразку, що знаходяться в офіційному обігу країни-виробника. Також спільники збули автомати АК-74 та патрони до них».

Правоохоронці викрили організатора та ще 4 учасників під час чергового збуту фальшивих грошей у Києві, їх затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Одночасно із затриманням було проведено 18 обшуків за місцем проживання зловмисників та в приміщеннях, які вони використовували.

«Крім підроблених грошей ми вилучили два корпуси гранат Ф-1, РГД-5 та два запали УЗРГМ-2, 2 пістолети ПМ і ФОРТ-17, набої до них, АКСУ-74 з набоями, глушники до зброї, снаряд, а також кущі конопель і пристрої для наркотичних засобів. Усе вилучене направлено на експертні дослідження», - додав правоохоронець.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції розпочаті кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 199 - виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів та ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Чотирьом затриманим вже повідомлено про підозри у скоєнні цих злочинів та вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. За скоєне фігурантам загрожує до десяти років ув’язнення.

Досудове розслідування триває, встановлюється місце виготовлення та канал надходження підробленої валюти та особи, які можуть бути причетними до діяльності групи.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux