Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Зберігав боєприпаси та збував наркотики: київські слідчі повідомили про підозру порушнику
Опубліковано 15 листопада 2022 року о 10:15

Чоловік закупляв гуртові партії заборонених речовин, після фасував їх і розповсюджував дрібними дозами, пересилаючи поштою по всій країні. У ході слідчих дій поліцейські вилучили 37 пакетиків із канабісом та гранату із запалом до неї. За такий «бізнес» фігурант може провести до десяти років за ґратами.

У ході реалізації оперативної інформації працівники управління боротьби з наркозлочинністю у місті Києві викрили уродженця Дніпропетровщини за підозрою у збуті заборонених речовин на території України. Оперативники затримали 27-річного наркоторговця перед збутом чергової партії товару, а відтак на місце викликали слідчо-оперативну групу Святошинського управління поліції.

Начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула повідомив, що чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, а за місцем його проживання провели невідкладний обшук:


«Як нам стало відомо, зловмисник з рук купував у знайомого канабіс, який зберігав вдома. Гуртові партії «товару» він розфасовував на дози, які потім пересилав через сервіси поштових відправлень. Під час чергової відправки ми вилучили 15 посилок з канабісом вагою близько 500 грамів. В ході невідкладного обшуку ми вилучили ще 22 поліетиленових пакетики з аналогічним вмістом, а також зіп-пакети, ваги та банківські картки. За цінами «чорного» ринку вартість вилучених засобів становить близько мільйона гривень. У помешканні також виявили та вилучили гранату Ф-1 із запалом до неї».

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції за процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України – зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux