Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заволодів чужим автомобілем: у Києві правоохоронці затримали зловмисника
Опубліковано 16 лютого 2023 року о 16:25

Чоловік знайшов на вулиці ключі від позашляховика, а коли розшукав і саму автівку, то вирішив покататися на ній містом. Протягом доби оперативники затримали підозрюваного за кермом викраденого автомобіля. За скоєне порушнику загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.


Днями до поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки про викрадення її автомобіля «Фольксваген Тігуан», який був припаркований біля під’їзду багатоповерхівки на вулиці Тампере. Заявниця розповіла правоохоронцям, що наприкінці минулого року загубила один із ключів від свого автомобіля, а тепер він зник. Для документування злочину за вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група районного управління поліції.

Як розповів слідчий слідчого відділу Дніпровського управління поліції Михайло Зеленько, отримавши орієнтування по викраденому транспортному засобу, патрульні поліцейські виявили його у дворі на вулиці Миропільській:

«За кермом авто заявниці оперативники виявили невідомого чоловіка та затримали його. Порушник пояснив, що місяць тому він знайшов ключі від автомобіля «Фольксваген» біля будинку на вулиці Тампере, але самого транспортного засобу тоді не виявив. Проте нещодавно він таки знайшов позашляховик до якого підійшов ключ».

Порушником виявився киянин, 1987 року народження, який на момент затримання перебував на іспитовому терміні за скоєння крадіжки. Окрім того, виявилось, що у чоловіка вже вилучено водійське посвідчення за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

За цим фактом слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України — незаконне заволодіння транспортним засобом. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

«Наразі під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва ми повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину та підготували клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Викрадений автомобіль вже знаходиться в розпорядженні законної власниці. Досудове слідство триває», — зазначив Михайло Зеленько.


Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux