Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Заробляли близько пів мільйона гривень щомісяця від збуту наркотиків – у Києві судитимуть членів наркоугруповання
Опубліковано 01 квітня 2024 року о 12:15

Члени організованого злочинного угруповання налагодили збут наркотиків на території столиці. Під час обшуків у них вилучили заборонених речовин на майже мільйон гривень. Фігурантів затримано, їм повідомлено про підозру, а обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Наприкінці минулого року слідчі Дніпровського управління поліції спільно з працівниками Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області та за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва викрили чотирьох спільників, які займалися збутом наркотиків.

Старший слідчий Дніпровського управління поліції Ферхад Ніязов розповів, що правоохоронці затримали наркодилерів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після збуту ними чергової партії «товару»:

«Ми з’ясували, що двоє чоловіків займались переробкою і фасуванням канабісу на території приватного господарства на Полтавщині. «Товар» пересилали двом спільникам у Київ, які його збували «клієнтам» гуртовими партіями. Щомісячний такий «бізнес» приносив їм близько пів мільйона гривень прибутку.

Під час обшуків правоохоронці вилучили близько трьох кілограмів канабісу, 15 кілограмів зрізаних рослин конопель, ґаджети, банківські картки, засоби для фасування та пакування, а також гроші у національній та іноземній валюті. Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку – близько мільйона гривень.

У ході досудового розслідування слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили порушникам про підозру за ч. 3 ст. 307 – незаконне виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене організовуваною групою та за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України ­ – організація та утримання місць для незаконного виготовлення наркотичного засобу з корисливих мотивів, вчинених організованою групою.

«Наразі ми завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. За скоєне фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», ­ додав Ферхад Ніязов.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux