Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Забризкав балончиком та наніс численних ударів жінці: столичні оперативники затримали чоловіка за розбій
Опубліковано 05 січня 2023 року о 10:00

Порушник зайшов до приміщення фінансової установи, застосував до співробітниці газовий балончик, завдав близько десяти ударів по голові та викрав з сейфу гроші. Наступні 15-ть років нападник може провести за ґратами.

Подія сталась на вулиці Старовокзальній. Відповідну заяву про нанесення тілесних ушкоджень працівниці кредитної установи зареєстрували працівники Шевченківського управління поліції. На місце за декілька хвилин прибули слідчо-оперативні групи столичного главку та району, а також оперативні співробітники.

Як розповів заступник начальника управління - начальник кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Віталій Біленький, правоохоронці затримали фігуранта протягом кількох годин у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України:

«Ми опитали заявницю та розпочали комплекс оперативних та слідчих дії. Перед нападом на кредитну установу фігурант задля конспірації переодягнувся, а двох знайомих попросив зачекати його на вулиці біля закладу, не повідомляючи справжні наміри візиту. У приміщенні чоловік забризкав газовим балончиком працівниці в обличчя, наніс близько десяти ударів по голові та відібрав ключі від сейфу та викрав звідти 22 тисячі гривень».

На розкриття зухвалого злочину було орієнтовано особовий склад управління карного розшуку главку, районного управління поліції із залученням співробітників управління кримінального аналізу. Дільничні офіцери та оперативники провели відпрацювання району та виявили ймовірного підозрюваного.

«Правопорушником виявився раніше судимий, залежний від наркотиків місцевий мешканець, 2000 року народження. Як нам стало відомо згодом, чоловік скоїв розбійний напад, аби повернути власні грошові борги», - додав правоохоронець.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України – розбій вчинений в умовах воєнного стану. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили затриманому про підозру та направили клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Відділ комунікації поліції Києва

Анна Зубрєва



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux