Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Як уникнути кібербулінгу та розпізнати шахраїв у соціальних мережах: столичні правоохоронці провели заняття для школярів 
Опубліковано 08 лютого 2022 року о 16:15

З нагоди Дня безпечного Інтернету ювенальні поліцейські Наталія Чабан і Віталій Єфименко та співробітник Управління протидії кіберзлочинам в місті Києві Ігор Чепур поспілкувалися з учнями. Правоохоронці перевірили знання дітей та нагадали про небезпеку, яка може чатувати на них у Всесвітній мережі.

Сьогодні, 8 лютого, правоохоронці завітали до семикласників столичної гімназії імені Михайла Драгоманова та показали школярам інформативні презентації, присвячені запобіганню кібербулінгу та шахрайству в Інтернеті. Поліцейські з’ясували, що учні знають про кібербулінг та надали корисні поради, які допоможуть не стати жертвою цього явища. Також інспектори розповіли дітям про найпоширеніші шахрайські схеми в Інтернеті та методи, які не дадуть «впійматися на гачок» злочинців.

Старший інспектор з особливих доручень відділу ювенальної превенції поліції Києва Наталія Чабан закликала школярів не замовчувати свої проблеми та не бути байдужими до чужих:

«Обов’язково діліться власними переживаннями зі своїми батьками, близькими друзями чи класним керівником. Це найближчі люди, які завжди захистять та пробачать. А також не мовчіть та захищайте тих, хто потерпів від образ. Поважайте один одного та не допускайте жодних проявів булінгу, ані відносно себе, ані відносно інших. Пам’ятайте, що з будь-якої ситуації є вихід і ми – поліцейські, завжди готові прийти вам на допомогу».

Співробітник Управління протидії кіберзлочинам в місті Києві Ігор Чепур розповів учням про найпопулярніші схеми шахраїв, які користуючись довірою користувачів Інтернету, заволодівають їхніми коштами або приватними даними:

«У кожній соціальній мережі, якою ви користуєтеся «працює» чимало шахраїв і ви маєте знати головні правила користування Інтернетом, аби убезпечити себе від неприємностей. Надійні паролі та перевірка інформації – ваші найкращі друзі. Не надавайте нікому свої особисті дані та не пересилайте кошти невідомим людям. Перевірка того чи іншого інтернет-ресурсу займе декілька хвилин, проте убезпечить вас та ваших батьків від неприємностей».

Наприкінці зустрічі семикласники подякували поліцейським за яскраві презентації та слушні поради.

Відділ комунікації поліції Києва
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux