Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні поліцейські охорони затримали харків’янина, який ножем поранив пасажирів автобуса
Опубліковано 21 жовтня 2020 року о 10:00

Чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння та агресивно себе поводив стосовно інших громадян. Після зауважень почав штовханину й поранив кілька осіб ножем. За фактом хуліганських дій розпочато кримінальне провадження.

До столичної поліції по спецлінії 102 звернувся водій автобусу з проханням вжити заходів до чоловіка, який поранив ножем пасажирів. На розшук зловмисника оперативний черговий зорієнтував наряди поліції охорони та патрульних, а на місце виїхали швидка й слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

Як повідомив начальник слідчого відділення Голосіївського управління поліції Артем Баранов, у рейсовому автобусі, який прямував зі столиці до Харкова, нетверезий пасажир почав себе агресивно поводити:

«Він чіплявся до інших осіб, а чоловік, який сидів поруч із ним, хотів його заспокоїти. На це зловмисник дістав ніж і почав провокувати опонента на бійку. Під час штовханини фігурант завдав 34-річному потерпілому різану рану руки, а коли кинувся навтьоки, то поранив палець на руці ще й жінці. Всім постраждалим лікарі надали першу медичну допомогу. Наразі їхньому життю нічого не загрожує».

Наряд поліції охорони затримав фігуранта неподалік від місця скоєння злочину. Патрульні  провели тест для встановлення стану сп‘яніння чоловіка, і драгер показав 1,8 проміле.  Також поліцейські виявили та вилучили ніж зі слідами, схожими на кров, який імовірно викинув фігурант.

«Ми затримали 35-річного чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Раніше він не притягувався до кримінальної відповідальності», - додав старший лейтенант поліції.

Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Також поліцейські звернулися до Голосіївського районного суду з клопотанням про обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Христина Кір’якова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux