Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі повідомили про підозру зловмиснику, який на одній із станцій столичної підземки застосував газовий балончик до поліцейського та погрожував ножем пасажирам (ДОДАНО ВІДЕОКОМЕНТАР)
Опубліковано 06 листопада 2020 року о 17:06

За даним фактом розпочато два кримінальних провадження. Правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Поліцейські, які заступають на чергування для забезпечення публічної безпеки та порядку на станціях столичного метро, продовжують у межах компетенції здійснювати контроль за дотриманням пасажирами карантинних обмежень. Особливу увагу правоохоронці звертають на наявність у громадян засобів індивідуального захисту та дотримання ними соціальної дистанції.

Однак не усі пасажири відповідально ставляться до таких протиепідемічних заходів і нехтують правилами їх дотримання. Так, на зауваження поліцейського щодо необхідності дотримання карантинних обмежень, пасажир метрополітену вчинив протиправні дії.

Як розповів начальник управління поліції в метрополітені Михайло Ніконов, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група для з’ясування усіх обставин інциденту:

«Вчора о 21:30 на станції метро «Славутич» поліцейський зробив зауваження пасажиру через те, що він перебував у підземці без індивідуальних засобів захисту. Правопорушник агресивно відреагував на слова правоохоронця та застосував у напрямку старшого сержанта поліції газовий балончик. Окрім цього, правопорушник погрожував ножем іншим пасажирам підземки. Поліцейський, не розгубившись, спільно з громадянами затримав зловмисника на місці події».

Ним виявився киянин 1978 року народження. Наразі він затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, з ним проводяться слідчі дії.

«За даним фактом слідчим відділом управління поліції в метрополітені розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Фігуранту уже повідомлено про підозру у скоєнні вищезазначених злочинів та найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід. Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі», - додав Михайло Ніконов.

Разом з тим вкотре закликаємо громадян не нехтувати встановленими протиепідемічними заходами, бути свідомими, користуватися засобами індивідуального захисту аби не наражати себе та оточуючих на небезпеку.

Відділ комунікації поліції Києва

Наталія Керницька


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux