Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виготовляли та збували наркотичні речовини: у Києві слідчі повідомили про підозру двом чоловікам
Опубліковано 16 вересня 2023 року о 10:30

Зловмисники шукали в соцмережах наркозалежних клієнтів, яким продавали амфетамін та прекурсори через поштові відправлення, а «товар» маскували під зарядні пристрої та мобільні телефони. За скоєне спільникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Під час відпрацювання оперативної інформації слідчі Дніпровського управління поліції спільно з працівниками СБУ викрили двох осіб, які займались виготовленням та збутом психотропних речовин, а також продавали прекурсори, які необхідні для виготовлення наркотиків та психотропних речовин. Зловмисниками виявились уродженці Київської області, 1989 та 1990 років народження, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались.

«Ми з’ясували, що один із чоловіків займався придбанням та перепродажем прекурсору, а також виготовленням амфетаміну з метою збуту. Крім цього, до його «повноважень» належав пошук наркозалежних клієнтів. Інший порушник відповідав за збут психотропних речовин через поштові відправлення у межах Києва та Київської області, а також займався їх роздрібним продажем з рук в руки. Ми задокументували низку фактів продажу амфетаміну та нітроетану, зокрема через посилки поштою. Аби замаскувати свої протиправні дії, зловмисники ховали психотропні речовини у зарядні пристрої та мобільні телефони, а прекурсори пересилали в пластикових пляшках під виглядом продуктів харчування», - розповів старший слідчий Дніпровського управління поліції Ферхад Ніязов.

У ході санкціонованих обшуків в оселях та автомобілях порушників поліцейські виявили та вилучили залишки наркотичних речовин, електронні ваги, фольгу в подрібненому стані, зіп-пакети, різноманітні пластикові ємності із залишками рідин невідомого походження зі специфічними запахами та інші докази злочинної діяльності. Усе вилучене слідчі направили на експертні дослідження, а обох фігурантів затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«За цими фактами ми під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили затриманим про підозри у вчиненні злочинів, передбаченими частиною другою статті 307 — незаконне виготовлення, зберігання та збут психотропних речовин, вчинені за попередньою змовою групою осіб та частиною другою статті 311 Кримінального кодексу України — незаконне зберігання та пересилання з метою збуту, а також незаконний збут прекурсору за попередньою змовою групою осіб. Санкція тяжчої статті передбачає до десяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна. Суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування. Після отримання результатів відповідних експертиз можлива додаткова кваліфікація злочину», — зазначив поліцейський.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux