Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Виготовляли психотропи та наркотики на мільйони гривень: столичні поліцейські повідомили про підозру наркоугрупованню
Опубліковано 06 квітня 2023 року о 09:00

Семеро зловмисників облаштували мережу лабораторій з виробництва наркотичних речовин. Прибуток фігурантів сягав близько пів мільйона гривень на місяць. Наразі учасникам наркозлочину загрожує до десяти років ув’язнення. 


Співробітники слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві за оперативного супроводження працівників Державного бюро розслідувань та Департаменту боротьби з наркозлочинністю викрили та задокументували злочинну діяльність групи наркоділків, які налагодили у столиці виготовлення та продаж психотропів й наркотиків на мільйони гривень.

За словами начальника відділу слідчого управління столичного главку поліції Вадима Коломійця, правоохоронці встановили та затримали семеро зловмисників віком від 27 до 40 років:


«Порушниками виявилися уродженці Києва, Чернігівської, Луганської та Херсонської областей, які облаштували у своїх квартирах лабораторії з виготовлення амфетаміну. У кожного з них була своя роль та завдання. Зокрема, два так звані лаборанти виготовляли «товар», а решта шукала замовників та продавала наркотики з рук в руки. За попередньою інформацією, протягом місяця вони виготовляли 1 кілограм небезпечних речовин, вартість 1 граму кожного з них на «чорному» ринку становить близько 400 гривень. Їх прибуток становив близько пів мільйона гривень на місяць».

У ході низки обшуків у фігурантів вилучено лабораторне обладнання, прекурсори, 20 літрів та 5 кілограмів хімічних реактивів, канабіс, приладдя для фасування, мобільні телефони, банківські картки, а також отримані від злочинної діяльності 75 тисяч гривень та 200 доларів США.

«Двох активних членів наркоугруповання ми затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Нині чотирьом фігурантам слідчі вже повідомили про підозру за ч. 1, 2, 3 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України. Щодо дій інших наркоділків - рішення відносно них будуть прийматися після надходження результатів експертиз. Досудове розслідування триває», - повідомив Вадим Коломієць.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux