Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Впродовж тижня київські поліцейські викрили чотири факти збуту наркотиків
Опубліковано 27 лютого 2023 року о 13:50

Серед вилучених наркотичних засобів та психотропних речовин – марихуана, солі Альфа-PVP та канабіс. Фігуранти переважно збували наркотики шляхом закладок та з рук в руки. За скоєне їм загрожує до дванадцяти років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

 Протягом тижня столичні правоохоронці проводили заходи з виявлення та припинення фактів збуту наркотиків. До відпрацювання були залучені слідчі, співробітники кримінальної поліції та дільничні інспектори територіальних управлінь поліції.

Відтак, у Дарницькому районі поліцейські виявили у молодика марихуану. 21-річний уродженець Черкаської області мав при собі 70 згортків з наркотиком, які хотів збути шляхом закладок. Правопорушник розповів, що замовляв наркотик в Інтернеті, розфасовував та ховав у непримітних місцях на вулиці, а клієнтам відправляв геолокацію. Фігуранту вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Також у Деснянському районі викрито ще два факти збуту наркотичних речовин. Один з них виявлено на вулиці Миколи Закревського. У ході поверхневого огляду оперативники вилучили у чоловіка більше 2 кілограм солей Альфа-PVP. Виявилось, що до наркобізнесу причетний місцевий мешканець, 1978 року народження. Йому повідомлено про підозру. Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить близько шести мільйонів гривень.

Інший факт задокументовано у квартирі на вулиці Кубанської України. Місцевий мешканець організував наркопритон, де померла 15-річна дівчина. В цьому помешканні 32-річний чоловік зберігав наркотичні засоби з метою збуту, а також схиляв до вживання заборонених речовин неповнолітніх. Після вживання наркотику, дівчині стало погано. На деякий час чоловік її залишив, а коли повернувся до квартири, то виявив її без ознак життя. Подруга потерпілої зателефонувала до швидкої й лікарі, які прибули на виклик констатували її смерть. Тим часом чоловік у присутності медиків виніс із квартири заборонені наркотичні речовини до сміттєпроводу. Слідчі разом з криміналістами оглянули місце події та виявили паперові згортки з вмістом речовини рослинного походження. Йому повідомлено про підозру за збут наркотиків, схилянні неповнолітніх до вживання наркотиків та утриманні місць для незаконного вживання наркотичних засобів.

Крім того правоохоронці припинили збут наркотиків у Печерському районі на вулиці Басейній. В рюкзаку у фігуранта було виявлено та вилучено 31 зіп-пакет із канабісом. Правопорушник – це місцевий мешканець, 1987 року народження. Під час обшуку у квартирі фігуранта поліцейські вилучили ще 50 грам канабісу. Йому повідомлено про підозру за наркозбут.

Разом з тим, по кожному з кримінальних проваджень правоохоронці проводять заходи із встановлення інших осіб, причетних до збуту наркотичних та психотропних речовин на території столиці з метою ліквідації каналів надходження наркотиків.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Ігнатюк


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux