Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Внутрішня безпека Нацполіції: у столиці припинено діяльність збувачів наркотиків і зброї
Опубліковано 01 липня 2022 року о 16:20

Оперативники ДВБ НПУ разом із працівниками Голосіївського управління поліції викрили наркосиндикат. Фігурантів затримано.

У поле зору оперативників Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції потрапила група осіб, яка займалася збутом зброї та амфетаміну.

Встановлено, що  столичні мешканці віком від 28-ми до 39-ти років вирішили збагатитись на продажі наркотиків та зброї. Спільники налагодили схему з виготовлення та збуту в особливо великих розмірах психотропної речовини  амфетамін. З метою конспірації поплічники обладнали нарколабораторію в боксі на території гаражного кооперативу в одному з районів Києва. Товар реалізовували через довірених осіб оптовими і роздрібними партіями.

«Клієнти» також могли придбати у членів групи зброю і боєприпаси. Серед асортименту: ножі, пістолети, автомати Калашникова, набої різного калібру, гранати, димові і світлові шашки.

За викритим фактом слідчі Голосіївського управління поліції Києва розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці провели в учасників групи оперативні закупки. Експертиза підтвердила, що придбані товари – амфетамін і пістолет, перероблений на бойовий.

Оперативники УДВБ спільно зі столичними поліцейськими, за фізичної підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та поліції особливого призначення ГУНП у місті Києві, затримали зловмисників «на гарячому». У фігурантів  проведено 16 санкціонованих обшуків. Вилучено устаткування для виготовлення наркотику, пакети з амфетаміном та канабісом, прекурсори, гроші, різну зброю та  набої, гранати Ф-1, РГД-5, РГН, «чорнові» записи.

Усіх  фігурантів затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі слідчі поліції готують їм вручення підозри. 

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux