Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Влаштував стрілянину у дворі багатоповерхівки: столичні поліцейські затримали підозрюваного у замаху на вбивство
Опубліковано 14 лютого 2023 року о 10:00

Стрілком виявився 52-річний чоловік, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. Бійці КОРДу роззброїли його, а слідчі розпочали кримінальне провадження. Наступні п'ятнадцять років він може провести за ґратами. 


Днями на спецлінію 102 надійшло повідомлення про стрільбу по вулиці Декабристів. Для встановлення усіх обставин на місце події виїжджала слідчо-оперативна група та керівництво Дарницького управління поліції, а також спецпризначенці підрозділу КОРД.

За словами начальника Дарницького управління поліції Олега Гудими, заявник перебував у салоні автомобіля, припаркованого у дворі багатоповерхівки та до нього підійшов чоловік:

«Незнайомцю не сподобалось, як припаркував автівку потерпілий, тож коли керманич вийшов з транспортного засобу невідомий направив зброю в сторону авто та здійснив ряд пострілів. Водій відбіг подалі від стрілка та вже на безпечній відстані зателефонував до поліції».

Поліцейські оглянули прилеглу територію та знайшли речові докази - вісім гільз біля під’їзду багатоповерхівки. Також було встановлено, що стрілок мешкає у одній з квартир вказаної будівлі, тож за силової підтримки спецпідрозділу КОРД було проведено його затримання.

«Фігурантом виявився 52-річний уродженець Черкаської області, який перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння. В ході обшуку його квартири ми виявили та вилучили вогнепальну зброю із набоями. Під час стрільби на вулиці він пошкодив три припарковані автомобілі, на щастя ніхто із громадян не постраждав», - додав правоохоронець.

Чоловіка поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі Дарницького управління поліції повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – замах на умисне вбивство. Санкція статті передбачає від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Києва

Мирослава Попова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux