Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Вислухати, зрозуміти, допомогти - це не лише моя робота, але й життєве кредо»,- столичний дільничний Олександр Яременко
Опубліковано 19 червня 2021 року о 10:00

Майор поліції 28-років віддав службі в органах внутрішніх справ та майже весь цей час працював дільничним, допомагаючи населенню у вирішенні їх питань. 

Старший дільничний офіцер поліції забезпечує порядок на ввіреній йому території у Печерському районі столиці вже понад 20 років. Він знає усі вулички та куточки своєї зони обслуговування, в якій проживає близько 6 тисяч населення.

«Для того, щоб робота була плідною та давала необхідний результат, необхідно в повному обсязі володіти інформацією на своїй адміністративній дільниці, оперативно реагувати на заяви і повідомлення громадян, уміти спілкуватися з людьми та знаходити до кожного підхід. Адже в нашій роботі чи не основним є людський фактор. Це - вислухати, зрозуміти суть проблеми та допомогти», - говорить Олександр.

Щоденна робота дільничного досить різноманітна: вирішення сімейних конфліктів та сусідських сварок, виявлення місця вживання наркотичних речовин і боротьба з наркоманією, розкриття крадіжок, регулярні візити до осіб, звільнених з місць позбавлення волі, боротьба з вуличною торгівлею,  профілактика зловживання спиртними напоями, постійна роз’яснювальна робота,забезпечення громадського порядку  тощо.

Олександр Миколайович говорить, що найбільше на службі запам’ятовуються не ті розкриті злочини, які в перших стрічках новин та оперативних зведеннях, а ситуації, які знаходять відголос у людській душі:

«Нещодавно до мене звернулися бабуся та дідусь, які повідомили, що їх 38-річний син почав зловживати спиртним та піднімати на них руку. До того ж пенсіонери виховують онуку, і дівчинка ставала свідком сімейного насильства. Із дебоширом були проведені профбесіди і складені адмінпротоколи, однак останній не бажав виправлятися. Нині нам вдалося відкрити на кривдника кримінальне провадження, і тепер він понесе кримінальну відповідальність за свої вчинки. Та головним є те, що пенсіонерів вдалося захистити від сімейного насильства».

Олександр залюбки ділиться своїм досвідом із молодим поколінням правоохоронців та зазначає, що постійне спілкування з людьми, небайдужість до чужих проблем,реагування на всі звернення громадян – є пріоритетом в роботі дільничного.

Увесь вільний від роботи час правоохоронець присвячує своїй дружині та сину, з якими полюбляє подорожувати та активно проводити час.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Тищенко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux