Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Вікторія Азарова – жінка-полковник зі сталевим характером
Опубліковано 04 липня 2020 року о 10:00

Інженер системотехнік у минулому сьогодні очолює відділ превентивної комунікації столичної поліції. У неї десятки сертифікатів, подяк, грамот та навіть державна нагорода Президента України.

Завжди приємно розповідати про досягнення людей, з яких хочеться брати приклад. Саме тому до 5-ї річниці з дня створення Національної поліції України ділимось історією служби колеги, чиї професійні здобутки надихають – Вікторії Азарової.

«Я з дитинства бачила тата у міліцейській формі, тому мій вибір професії був передбачуваним. Моя перша посада – оперуповноважений відділення карного розшуку Стахановського міського відділу міліції у Луганській області. Далі продовжила службу у взводі дорожньо-патрульної служби, що на той час було великою рідкістю для дівчат», - згадує жінка.

Жінка-офіцер – сьогодні не рідкість у правоохоронних органах. Проте Вікторія Анатоліївна добре пам’ятає, коли у 1994 році була одна серед чоловічого колективу та як долала стереотипи про жінку у правоохоронній системі. Постійно підвищуючи свій професіоналізм, Вікторія активно йшла кар'єрними сходинками.

Є у поліцейської й тривожні спогади про службу, які заслуговують особливої уваги:

«Події весни 2014 року назавжди загартувались у пам'яті багатьох українців та залишили неабияких відбиток на долях мешканців Сходу країни. Коли на Донбасі почалась війна, я очолила робочу групу оперативного штабу з питань забезпечення антитерористичної операції. Брала участь у виконанні бойових завдань керівника. У Київ прибула у 2015 році та зайняла посаду заступника командира полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» столичної поліції».

Наполегливість Вікторії Анатоліївни помічали керівники та впевнено призначали на вищі посади. Вона успішно поєднує службу, сім'ю та навчання у вузах:

«Я маю три вищі освіти за різними напрямками. Після закінчення навчання у політехнічному інституті, мені було цікаво навчитись фінансовій справі, і я здобула диплом спеціаліста з фінансів. Далі моє захоплення до вивчення історії України привело до отримання диплому з історії та археології. А на сьогоднішній день я знову студентка – навчаюсь у виші за напрямом правознавство».

У 2017 року поліцейська зацікавилась підготовкою до запуску першого в Україні відділу превентивної комунікації, тобто поліції діалогу, за ініціативи начальника ГУНП у м. Києві Андрія Крищенка, який згодом очолила та є керівником і до сьогодні. За цим напрямком Вікторія Азарова представляла Україну на Конференції у Вірменії, куди її запросили представники ОБСЄ.

Наша «поліцейський рупор» на масових заходах постійно отримує за службу найкращі відгуки та листи-подяки. За свої вміння, навички, відповідальне ставлення до служби, професійні здобутки у березні 2016 року Вікторію Азарову нагородили медаллю «За бездоганну службу» ІІІ ступеню за Указом Президента України:

«Звичайно, це був дуже хвилюючий момент. Мене переповнювали емоції та було надзвичайно приємно, що мою роботу оцінили такою високою відзнакою. Це стало для мене ще більшою мотивацією до саморозвитку», - ділиться колега.

Вікторія Анатоліївна вважає, що у будь-якій роботі важливе вміння правильно викласти свої думки і тоді спілкування буде результативним. Її навички у кризових переговорах переймають керівники правоохоронних органів з усієї України, для яких вона також проводить тренінги:

«Учасникам тренінгу завжди наголошую, що у першу чергу потрібно бути активними слухачами, тоді діалог будувати легко, а результат не змусить себе чекати. Також у кризових переговорах важлива і стресостійкість, аби прийняти будь-яке рішення», - підкреслює жінка-полковник.

Поза службою поліцейська веде активний спосіб життя, любить кататись на лижах по сніжних Карпатах та подорожувати з сім'єю Україною, вивчаючи історію. Також багато читає та освоїла вишивання. Поряд із цією жінкою відчуваєш її потужну енергетику, бажання працювати та прагнення до нових знань. І, як каже сама Вікторія, ніколи не буває запізно розпочинати вивчати щось нове, а вік цьому не перешкода.

Відділ комунікації поліції Києва

Юлія Гірдвіліс


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux