Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Виїжджаючи на виклик про насильство в сім’ї, ти маєш бути готовий до будь-яких ситуацій», – столичний поліцейський Володимир Семенюк
Опубліковано 16 червня 2021 року о 10:00

В мобільній групі швидкого реагування на факти домашнього насильства дільничний працює з моменту її створення. Вже півтора роки правоохоронець не тільки притягує кривдників до відповідальності, а й знаходить слова підтримки для усіх, хто її потребує.

Дільничним офіцером поліції Подільського управління поліції Володимир Семенюк працює восьмий рік, серед яких останні півтора – в мобільній групі швидкого реагування на факти домашнього насильства. Завдяки набутому досвіду правоохоронець з перших хвилин вміє вдало підібрати слова та допомогти учасникам конфлікту зменшити напругу між один одним.

Головною рисою, необхідної для цієї роботи, дільничний вважає внутрішню витримку та вміння залишатись спокійним, коли навкруги емоційна напружена обстановка, а обставини у будь-яку мить можуть вийти з-під контролю:

«Виїжджаючи на виклик, ти маєш бути готовий до будь-яких ситуацій, оскільки ми втручаємось в самий пік конфлікту. Люди під час сварки захоплені емоціями та агресією і не бачать тієї межі, за якої може трапитись непоправне. Для того, щоб розборонити учасників та не допустити загострення конфлікту, треба залишатись спокійним та зібраним, не вестись на провокації, адже тільки так ти можеш впевнено виконувати свою роботу».

Старший лейтенант поліції зазначає, що для того, щоб профілактична робота була більш ефективною, поліцейські відвідують родини, в яких відбувся конфлікт не тільки за викликом, а й у звичайні дні. Особливу увагу правоохоронці приділяють сім’ям, в яких є малолітні діти, або відбулась якась критична подія:

«Ти ніколи не знаєш, що на тебе очікує за дверима. Можливо кривдник на тебе кинеться з ножем та доведеться застосувати до нього фізичну силу, або ти зможеш запобігти можливій трагедії. Нещодавно на виклику мати однорічного хлопчика, перебуваючи напідпитку, намагалась вийти з ним з кімнати, однак втратила рівновагу та впала. І тільки завдяки тому, що я вчасно відреагував та перехопив дитину у свої руки, він не зазнав серйозних травм. Тому ми тримаємо на контролі такі події і докладаємо усіх зусиль, аби не допустити їх повторення», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Страшок


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux