Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві суд заарештував двох чоловіків, які викрали та вбили жінку
Опубліковано 23 жовтня 2019 року о 12:10

Під виглядом обговорення ремонтних робіт у будинку зловмисник разом із товаришем призначив колишній дружині зустріч у Київській області. Однак замість ділової розмови подільники накинулися на неї з кулаками, а потім закопали у лісі та поїхали з місця злочину на автівці потерпілої. Затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі.

До Дніпровського управління поліції звернулась жінка, яка повідомила про зникнення її 44-річної подруги. Заявниця розповіла, що отримала від приятельки повідомлення про те, що її викрав колишній чоловік. Правоохоронці одразу розпочали  розшукові заходи зі встановлення місця перебування киянки та затримання осіб, причетних до злочину.

Як розповів начальник ГУНП у м. Києві Андрій Крищенко, під час відпрацювання найближчих зв’язків жінки оперативники зацікавилися особою колишнього чоловіка, із яким вона тривалий час розлучена:

«Ми провели широкий комплекс слідчих та розшукових дій та встановили причетність до злочину колишнього чоловіка загиблої та його товариша. Вони – раніше не судимі місцеві мешканці, 1975 та 1964 років народження. Під час відтворення обставин події один із них розповів, як усе відбувалось, та показав, де вони зі спільником сховали тіло. На вказаному місці експерти виявили тіло жінки з численними травмами та колото-різану рану шиї».

Поліцейські встановили, що з метою матеріальної наживи колишній чоловік домовився з товаришем призначити зустріч жінці нібито для обговорення питань ремонту у будинку. 44-річна жінка приїхала у Бориспільський район, де чоловіки спочатку її побили, а потім надягнули кайданки і в її автівці повезли в ліс.

«Перебуваючи у салоні, потерпіла встигла написати подрузі повідомлення про те, що її викрали. Однак на місці подільники продовжили бити жінку, після чого викинули тіло у яму для сміття. Далі вони забрали автівку киянки та заховали в селі Київської області, де ми знайшли її та вилучили. У транспортному засобі ми виявили бейсбольну биту і лопату, а у гаражі, який належить колишньому чоловіку, знайшли одяг потерпілої й інші речові докази, які вказують на причетність затриманих до скоєння інших злочинів», - додав начальник київської поліції.

За даним фактом розпочато три кримінальних провадження: за ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та п. 3 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманим оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк два місяці без права внесення застави. Їм загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Анна Шевчук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux