Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві слідчі повідомили про підозру неповнолітньому за вбивство свого родича
Опубліковано 31 серпня 2022 року о 14:45

Хлопець під час сварки з вітчимом схопив металеву палицю та декілька разів вдарив його по голові та тулубу. Від отриманих травм потерпілий помер до приїзду лікарів, а 17-річного пасинка поліцейські затримали на місці події. За скоєне йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

До поліції Києва надійшло повідомлення від лікарів про те, що на подвір’ї приватного будинку на вулиці Алматинській вони виявили тіло невідомого чоловіка з явними ознаками насильницької смерті. За вказаною адресою негайно прибули патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група.

Як розповів начальник відділення слідчого відділу Дніпровського управління поліції Валерій Джус, на місці події правоохоронці встановили, що травми несумісні з життям потерпілий отримав внаслідок конфлікту з пасинком:

«Сварка між родичами розпочалася на побутовому ґрунті. У якийсь момент неповнолітній схопив металеву палицю та декілька разів вдарив нею вітчима по голові та тулубу. Свідками події стали інші члени родини, які зателефонували до «швидкої». Підозрюваного ми затримали на місці скоєння злочину в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Херсонщини, 2005 року народження, який раніше проблем із законом не мав».

Тіло 46-річного місцевого мешканця направлено на судово-медичну для встановлення остаточної причини смерті. З місця події слідчо-оперативна група вилучила ймовірне знаряддя злочину та інші речові докази, які також направлено на експертні дослідження.

Слідчим відділом Дніпровського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років тюремного ув’язнення.

«Наразі за погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва ми повідомили фігуранту повідомлення про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство», — додав Валерій Джус.

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux