Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні правоохоронці затримали киянина за вбивство перехожого у Святошинському районі
Опубліковано 25 грудня 2021 року о 18:10

Потерпілий став свідком бійки між цивільним подружжям та вирішив втрутитися, внаслідок чого отримав ножові поранення. Слідчі розпочали кримінальне провадження та повідомили фігуранту про підозру. Йому загрожує довічне позбавлення волі.

До поліції Києва на спецлінію 102 надійшло повідомлення від лікарів про те, що на зупинці громадського транспорту на вулиці Булгакова виявлено тіло чоловіка з ножовими пораненнями. За викликом негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, патрульні поліцейські та судово-медичний експерт.

Як розповів начальник Святошинського управління поліції Петро Токар, прибувши за вказаною адресою правоохоронці провели огляд місця події, встановили свідків та очевидців інциденту, а також опрацювали відео з камер спостереження:

"Проаналізувавши зібрану інформацію ми вийшли на слід ймовірного підозрюваного. Менше ніж за годину патрульні поліцейські виявили зловмисника та у подальшому ми затримали його у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - раніше судимий за майновий злочин киянин, 1992 року народження. У нього ми вилучили ймовірне знаряддя вчинення злочину, а саме - кухонний ніж, який направили на експертизу".

У ході досудового розслідування встановлено, що потерпілий став свідком конфлікту між затриманим та його цивільною дружиною. Чоловік зробив зауваження зловмиснику, аби той припинив бити жінку. Кривднику це не сподобалося, тож він дістав ніж та вдарив опонента у груди. За попереднім висновком судмедексперта чоловік отримав два проникаючих поранення грудної клітини, внаслідок чого помер до приїзду медиків.

Слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за п. 7 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене з хуліганських спонукань. За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою фігуранту повідомлено про підозру в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині. Найближчим часом суд обере йому запобіжний захід. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux