Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Столичні оперативники затримали чоловіка, який підозрюється у вбивстві киянки
Опубліковано 27 вересня 2021 року о 17:30

Завдавши численних ножових поранень знайомій, зловмисник позбувся речових доказів та протягом кількох днів переховувався від поліцейських. За вчинення особливо тяжкого злочину фігурант може провести за ґратами до 15 років.

До столичної поліції  від киянина надійшло повідомлення про те, що на дитячому майданчику на вулиці Гната Юри лежить жінка з ознаками насильницької смерті. На місце негайно виїхали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, криміналістична лабораторія, кінологи зі службовим собакою та лікарі.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Святошинського управління поліції Петро Токар, по прибуттю правоохоронці виявили жінку без ознак життя, а криміналісти виявили на тілі 36-річної померлої 11 колото-різаних ран:

«У рамках розпочатого досудового розслідування ми з’ясували, що жінка на вулиці познайомилася з чоловіком і запропонувала йому випити, але він відмовив та між ними виник конфлікт. У результаті  чоловік схопив ніж та почав ним бити жінку, а коли вона перестала дихати, втік. Потім, намагаючись приховати сліди злочину, він переодягнувся, а ніж та одяг зі слідами крові викинув неподалік від місця події. Ці речі ми знайшли і вилучили для проведення експертиз».

Правоохоронці розпочали пошуки зловмисника та відпрацьовували різні версії скоєного. У ході слідчих дій поліцейські опитали десятки громадян, які могли стати свідками злочину, а також переглянули відео з камер спостереження.

«Завдяки злагодженій роботі оперативників та слідчих ми встановили особу ймовірного підозрюваного. Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Це - 43-річний уродженець Хмельницької області, який протягом шести днів переховувався від поліцейських у підвальних приміщеннях та закинутих будівлях», - додав полковник поліції.

За погодженням із Святошинською окружною прокуратурою слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Суд обрав йому запобіжний захід - тримання під вартою. Відтепер фігуранту загрожує до 15 років за ґратами.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux