Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі вилучили зброю, з якої стріляли у хлопчика в Києві, - Ігор Клименко
Опубліковано 02 грудня 2019 року о 17:04

Про це Голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 2 грудня, під час брифінгу з начальником поліції Києва Андрієм Крищенком.

За словами Голови Нацполіції, до розкриття вбивства трирічного хлопчика були задіяні найкращі працівники Центрального апарату Національної поліції та поліції  Києва. 

«Криміналісти працювали вечір і всю ніч. Завдяки злагодженим діям поліцейських  вдалося встановити ті факти, які дозволили в найкоротші терміни, вже сьогодні на ранок, встановити, звідки відбувся постріл. Також це допомогло відкинути ті версії, які були на початку. Наприклад, що кілер був в автомобілі. Визначивши траєкторію кулі, ми змогли встановити, з якого будинку була стрільба. І також після цього вже вийти на виконавців  злочину», – повідомив Ігор Клименко.

Глава відомства додав, що скрупульозна спільна робота всіх поліцейських дозволила вже сьогодні зранку затримати двох підозрюваних. 

«Ці люди обґрунтовано підозрюються у скоєнні злочину, який кваліфікується за частиною 2 статті 115 – Умисне вбивство. Максимальний термін покарання – довічне ув’язнення. Щойно начальник поліції Києва разом із оперативниками приїхали з місця вилучення зброї. Наші оперативники та слідчі знайшли зброю, з якої було здійснено постріл», - зазначив Голова Нацполіції.

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що, крім зброї, вилучено ще низку речових доказів.

«Це документи фальшиві, які використовувалися, та ще низка доказів, які дозволяють слідчим із процесуальними керівниками з прокуратури готувати матеріали для підозри. На цьому робота не зупиниться, ми будемо працювати і далі, аби знайти замовників цього вбивства», – наголосив Андрій Крищенко. Він додав, що підозрювані – дві молоді особи, 18 та 19 років. Затримали їх в Києві, але вони не є місцевими мешканцями. Наразі з ними проводять необхідні слідчі дії. 

Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що слідство розглядає три версії нападу:

«Це сімейно-побутові проблеми, фінансово-господарська діяльність, а також минула та теперішня професійна  діяльність громадянина. Водночас основою з них є фінансово-господарська діяльність батька вбитого хлопчика».

Окрім того, Голова Нацполіції наголосив, що відомство ініціюватиме обрання для підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, вчора, 1 грудня, у Києві  зловмисники стріляли у бізнесмена, але куля потрапила в його трирічного сина. Вже сьогодні зранку підозрюваних у скоєнні злочину затримала поліція.

Управління комунікації

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux