Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські затримали подружжя іноземців, причетних до вбивства у Святошинському районі столиці
Опубліковано 30 серпня 2019 року о 16:34

Таксиста поранили ножем у шию та залишили на місці злочину. Потім зловмисники покаталися на його автівці та покинули її в одному із дворів, забравши гроші та мобільні телефони потерпілого.

Подія трапилася 28 серпня у Святошинському районі столиці. Правоохоронцям повідомили, що на вулиці Григоровича-Барського виявили тіло чоловіка з колотим пораненням шиї. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції, кінолог зі службовою собакою та патрульні поліцейські.

За даним фактом слідчі Святошинського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Того ж вечора встановили особу загиблого. Ним виявився 22-річний уродженець Вінниччини, який протягом останнього часу проживав у столиці та працював у службі таксі. Згодом на одній із вулиць Святошинського району знайшли і авто потерпілого, у салоні якого виявили плями крові.

Оперативники провели комплекс заходів: відслідкували маршрут руху авто за GPS-трекером, опрацювали відео з камер спостереження, опитали свідків тощо. І завдяки проведеній роботі вийшли на слід зловмисників – подружжя іноземців, котрі незаконно перебувають на території України і проживають у Київській області.

«Під час спілкування з поліцейськими 34-річний громадянин іншої країни зізнався у скоєнні вказаного злочину. Затриманий розповів, що завчасно підготувався до нападу, взявши із собою кухонного ножа. Близько першої години ночі він сів у таксі та сказав водію їхати у бік Окружної дороги. Проїхавши певну відстань, він показав, де йому потрібно вийти. Як тільки авто зупинилося, зловмисник дістав ніж та вдарив ним таксиста у шию. Поранений юнак вискочив з авто, а нападник сів за кермо та поїхав геть. Поранений потерпілий вийшов до проїжджої частини, де його й помітили водії. Один із кермувальників зупинився, однак нічим вже допомогти не зміг – юнак від втрати крові загинув», - розповів подробиці начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Хоча зловмисник і переконує, що діяв сам, оперативники мають обґрунтовані підстави вважати, що його 24-річна цивільна дружина та 4-місячна  дитина також перебували на момент скоєння злочину в авто. На їхньому одязі правоохоронці виявили плями, схожі на кров, які намагалися запрати. Тож поліцейські перевіряють іноземку на причетність до вказаного вбивства.

Ніж, яким зловмисник смертельно поранив таксиста, нападник викинув неподалік місця мешкання. Правоохоронці знайшли знаряддя злочину та разом зі іншими речовими доказами направили на експертизу.

Обох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їхню дитину вилучили та помістили до лікарняного закладу.  

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про оголошення підозри затриманим та обрання їм запобіжного заходу.

«Я дякую оперативникам столичного главку та Святошинського управління поліції за розкриття цього вбивства. Спрацювали професійно і точно. Зловмисники, котрі скоїли такий зухвалий злочин, обов’язково мають понести відповідне покарання», - підсумував Андрій Крищенко.

Відділ комунікації поліції Києва

Мар’яна Рева


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux