Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Упродовж останніх років у столиці спостерігається чітка тенденція щодо зниження рівня злочинності», - Андрій Крищенко
Опубліковано 04 червня 2020 року о 16:06

Про це начальник поліції Києва повідомив, звітуючи на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції.

За словами Андрія Крищенка, упродовж нинішнього року до поліції надійшло 560 тисяч заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено більше 16 тисяч кримінальних проваджень, а це - на 35% менше, ніж у 2019 році.

«Щоденно у місті Києві в середньому реєструється 130 злочинів, а рівень злочинності у розрахунку на 10 тисяч населення становить близько 45 злочинів, у 2019-му – майже 70».

Під час виступу начальник столичних поліцейських також зазначив, що профілактичні заходи сприяли зменшенню на понад 2000 кількості злочинів, скоєних у публічних місцях.

«Нам вдалося досягти такого результату завдяки  профілактичній роботі, впровадженню системи відеонагляду «Безпечна столиця» та співпраці із «Муніципальною вартою». При цьому хочу зазначити, що у структурі злочинності більшу частину займають майнові злочини – шахрайства, крадіжки, грабежі тощо, але у порівнянні з минулими роками спостерігається тенденція до зменшення їх кількості. Загалом упродовж цього року за вчинення майнових злочинів викрито 56 злочинних груп, до складу яких входило 118 осіб».

Окрему увагу керівник столичних поліцейських приділив розкриттю незаконних заволодінь транспортними засобами. Загалом у Києві з початку року зареєстровано 261 кримінальне провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України за фактом незаконного заволодіння транспортними засобами. У минулому році за аналогічний період таких злочинів було 337.

«З початку року зменшилася кількість кримінальних правопорушень, вчинених із використанням вогнепальної зброї. Це є наслідком того, що впродовж року поліцейські вилучили чимало зброї, в тому числі із зони проведення ООС. За фактами незаконного поводження зі зброєю зареєстровано 163 кримінальних правопорушення, а із незаконного обігу вилучили 244 пістолети, 12 автоматів, 42 гранатомети, 5 кулеметів, 148 гранат, більше 25 тисяч патронів, майже 69 кілограмів вибухівки», - повідомив Андрій Крищенко.

Розповів він і про  протидію розповсюдженню наркотиків на території столиці, у тому числі шляхом так званих закладок.

«За збут наркотиків слідчі столичної поліції повідомили про підозру 134 особам. Крім того, ми чітко знаємо, що більшість наркозбувачів працює через мережу Інтернет - і вже  задокументували 10 фактів збуту наркотиків у такий спосіб. 49 осіб розповсюджували наркотики через закладки. Оперативники ліквідували 6 нарколабораторій та виявили 41 наркопритон. Лише протягом п’яти місяців перекрито два міжнародних і 35 регіональних каналів постачання наркотиків у столицю. З незаконного обігу вилучено понад 450 кг наркотичних засобів, вартість яких, за цінами чорного ринку, становить 119 мільйонів гривень», - зазначив керівник поліції Києва.

Андрій Крищенко підсумував, що поліцейські й надалі виконуватимуть завдання з охорони правопорядку та забезпечення безпеки киян і гостей міста.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux