Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Святошинському районі Києва поліцейські припинили діяльність наркопритону
Опубліковано 20 липня 2021 року о 12:10

Під час санкціонованого обшуку у квартирі, в якій збували та вживали заборонені речовини, правоохоронці вилучили ймовірно наркотики та інші речові докази, які вказують на злочинну діяльність фігурантів. Зловмисникам загрожує до п’яти років тюремного ув’язнення.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі Святошинського управління поліції спільно зі співробітниками управління боротьби з наркозлочинністю у місті Києві Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, припинили діяльність осередку розповсюдження та вживання наркотиків.

Як розповів начальник слідчого відділу Святошинського управління поліції Богдан Замула, двоє місцевих мешканців, 1980 та 1985 років народження, облаштували за місцем проживання незаконний бізнес:

«В ході проведення слідчих дій ми з’ясували, що зловмисники у власній квартирі облаштували наркопритон, який цілодобово відвідували наркозалежні. Там їм збували наркотичні речовини та давали можливість відразу їх вжити. У ході санкціонованого обшуку слідчі вилучили з осередку блістери та таблетки ймовірно з наркотичним вмістом, а також різноманітні рецептурні бланки із різних медичних центрів. Усі заборонені речовини направлені на проведення експертиз».

За даним фактом слідчим відділом Святошинського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру та обрання запобіжного заходу. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

«Оскільки вилучена документація має ознаки підробки, а схема отримання наркозалежними препаратів одразу у декількох центрах замісної терапії являється протиправною, найближчим часом слідчими буде вирішено питання про відкриття кримінального провадження за ст. 308 (Викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», - додав підполковник поліції Богдан Замула.

Відділ комунікації поліції Києва

Тетяна Мельник


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux