Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві суд обере покарання збувачу психотропів
Опубліковано 04 травня 2023 року о 12:50

Під час невідкладного обшуку в оселі зловмисника правоохоронці виявили амфетамін та солі PVP, а також інші докази злочинної діяльності. Крім того, поліцейські вилучили 15 закладок, які зловмисник уже встиг сховати на території району. Чоловіку загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.


Наприкінці березня під час відпрацювання оперативної інформації співробітники полку поліції особливого призначення № 2 викрили чоловіка, який розповсюджував психотропні речовини в Дніпровському районі столиці. (https://kyiv.npu.gov.ua/news/spetspryznachentsi-politsii-kyieva-zatrymaly-narkozbuvacha) Зловмисником виявився 41-річний місцевий мешканець, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Тоді правоохоронці з’ясували, що порушник напередодні придбав заборонені речовини через соціальну мережу з метою збуту шляхом закладок.

Під час проведення невідкладного обшуку в оселі киянина поліцейські виявили кристалоподібну речовину білого кольору, схожу на наркотичну та електронні ваги. Крім цього, вилучили ще п’ятнадцять пакунків, які зловмисник уже встиг залишити на території району. Слідчо-оперативна група вилучила речові докази, а чоловіка затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Згідно висновку експерта, вилучені речовини — це амфетамін та солі PVP.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 307 — незаконне придбання та зберігання психотропної речовини з метою збуту та ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України — незаконне придбання та зберігання особливо небезпечної психотропної речовини з метою збуту, вчиненому повторно. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом до суду для розгляду справи по суті. На час слідства порушник перебував у слідчому ізоляторі.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Оксана Ліщук


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux