Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліцейські затримали чоловіка за збут наркотиків на території Голосіївського району
Опубліковано 15 серпня 2023 року о 16:25

Правоохоронці вилучили у порушника підготовлені до збуту згортки з канабісом. Наркозбувачу загрожує позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.  

На території Голосіївського районі військовослужбовці помітили чоловіка, який поводив себе підозріло. Молодик помітно нервував та постійно оглядав місцевість навкруги, після чого, біля однієї з адміністративних будівель кинув синій згорток на землю та поспіхом пішов у інший бік вулиці. Свідки оперативно викликали поліцію та затримали зловмисника до приїзду правоохоронців. 

Для документування події на місце прибула слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції. У ході поверхневої перевірки чоловіка правоохоронці виявили у нього шкарпетку, в якій знаходилось сім згортків, обмотаних липкою стрічкою синього кольору з канабісом. Крім того, неподалік поліцейські виявили ще «закладки» з тією ж речовиною, які зловмисник встиг розкласти. 

Як пояснив молодик, він розповсюджує заборонені речовини через закладки, а клієнтів шукає через телеграм-канали. 

Правоохоронці затримали порушника  у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився уродженець Житомирської області 1991 року народження. Вилучені речові докази скерували на проведення експертного дослідження. 

Під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та за погодженням із процесуальними керівниками повідомили зловмиснику про підозру. Санкція інкримінованої статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

У рамках відкритого досудового розслідування правоохоронці встановлюють канали надходження заборонених речовин до столиці. 

Відділ комунікації поліції Києва 

Вікторія Пономарьова


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux