Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці перед судом постане порушник, який скоїв ДТП та намагався позбавитись авто
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 13:15

Внаслідок автопригоди пішохід отримав тяжке тілесне ушкодження. Слідчі зібрали необхідну доказову базу та повідомили затриманому про підозру. Винуватцю загрожує до восьми років позбавлення волі. 

До поліції Києва надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Маршала Рибалка у Шевченківському районі столиці. На місце події прибула слідчо-оперативна група з розслідування ДТП.

Як розповів начальник відділення слідчого відділу Шевченківського управління поліції Сергій Демчук, правоохоронці провели огляд місця події та призначили ряд експертиз.

«У ході досудового розслідування ми встановили, що у листопаді минулого року керманич, повертаючи ліворуч від вулиці Маршала Рибалка на вулицю Богдана Гаврилишина, не надав перевагу в русі пішоходу, котрий переходив перехрестя на дозволений зелений сигнал світлофору, та здійснив на нього наїзд. Внаслідок автопригоди потерпілий іноземець отримав травму голови».

Згідно висновку судово-медичної експертизи ушкодження, які отримав пішохід, відносяться до тяжких тілесних ушкоджень. Крім того, правоохоронці встановили, що 27-річний киянин після скоєння ДТП намагався приховати авто і позбутись його перепродавши. Однак слідчі вчасно звернувшись з відповідним клопотанням до суду, наклали арешт на речовий доказ та в ході проведення розшукових заходів затримали і вилучили даний транспортний засіб.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами. За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили керманичу про підозру у скоєнні злочину.

«На даний час досудове розслідування завершено. Матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва. Фігуранту загрожує до восьми років позбавлення волі років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого», - додав правоохоронець.

Відділ комунікації поліції Києва 

Анна Зубрєва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux