Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столиці поліція викрила злочинну групу, яка розповсюджувала психотропні препарати
Опубліковано 16 липня 2018 року о 15:34

П’ятеро осіб, які вже мають судимості за аналогічні злочини, збували наркотики шляхом закладок. Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів зброю та психотропні речовини, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить близько 250 тисяч гривень.

У ході реалізації матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, слідчі Дніпровського управління поліції спільно з працівниками Управління протидії наркозлочинності столичного главку, полку поліції особливого призначення №1 та за процесуальним керівництвом міської прокуратури № 4 задокументували злочинну діяльність угруповання, яке займалося збутом наркотичних засобів.

Після проведення контрольних закупок поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем проживання підозрюваних та в їх автомобілях.

Як повідомив т.в.о. начальника 3-го міжрайонного відділу УПН ГУНП у м. Києві Роман Семеног, поліцейські виявили 160 грамів речовини, схожої на метадон, понад 100 пігулок трамадолу та сибазону, а також пристрій, схожий на пістолет із ознаками переробки та набоями до нього. Виявлене вилучили та направили на експертизу.

«Зловмисники – мешканці Києва, раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, а також майнові та проти життя й здоров’я.  У порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правопорушників затримали, зараз вони дають покази», - зазначив правоохоронець.

Попередньо поліцейські встановили, що наркотики потрапляли до столиці контрабандним шляхом із іншої держави. Заборонені речовини перевозили наземним транспортом у спеціально облаштованих місцях. Далі їх розповсюджували шляхом закладок, інколи – із рук в руки. А відтак встановлюються інші особи, які причетні до поставок та розповсюдження психотропів на території міста.

Затриманим загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Києва

Алла Борових

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux