Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У столичному главку поліції  відбулась відеонарада з питань реагування на факти домашнього насильства в умовах карантину
Опубліковано 23 квітня 2020 року о 16:46

Поліцейські разом із представниками інших служб у сфері запобігання та протидії домашньому насильству обговорили механізм взаємодії та спільний алгоритм дії при зверненні осіб, які постраждали від домашнього насильства.

За ініціативи керівництва Головного управління Національної поліції у м. Києві, відбулась дистанційна відеонарада за участі представників служб та організацій у сфері протидії домашньому насильству та насильству за ознаками статті. Під час зустрічі в режимі відеоконференції учасники розглянули питання взаємодії між службами та алгоритм дії всіх суб’єктів в умовах карантинних заходів.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у м. Києві Руслан Кузьменко зазначив, що поліцейські у повній мірі виконують поставлені задачі та контролюють дотримання громадянами протиепідемічних обмежень. Мобільні групи, які спеціально створені для реагування на факти домашнього насильства, повністю забезпечені засобами індивідуального захисту:

«За час карантину значного зростання кількості викликів на домашнє насильство не зафіксовано. Зараз основні зусилля мобільних груп спрямовані на відвідування сімей, які перебувають на профобліку, аби провести з ними профілактичну роботу та не допустити вчинення таких фактів у майбутньому. Ми маємо чіткий план дій, який намагаємось максимально ефективно виконувати. Ситуація контрольована та стабільна».

Крім того, Національною поліцією України розроблені та розповсюджуються спеціальні інформаційні буклети, в яких зазначено, як громадянам захистити себе та членів родини в умовах карантину від домашнього насильства.

Повідомити про злочин можна, зателефонувавши на безкоштовну національну «гарячу лінію» з попередження домашнього насильства 0 800 500 335 (для стаціонарних телефонів) та 116 123 (для мобільних телефонів), безкоштовну «гарячу» лінію для жертв домашнього насильства 15 - 47 (цілодобово) та отримати безоплатну правову допомогу за номером 0 800 213 103 (цілодобово) або за телефоном 102.

Відділ комунікації поліції Києва

Анастасія Костюченко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux