Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Солом’янському районі столиці оперативники затримали чоловіка, який грабував малолітніх
Опубліковано 11 березня 2021 року о 16:00

Зловмисник підстерігав дітей, які поверталися додому зі школи, та відбирав у них мобільні телефони. Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кількох грабежів та перевіряють причетність його до скоєння аналогічних злочинів на території Києва.

До чергової частини Солом’янського управління поліції від місцевої мешканки надійшло повідомлення про те, що на проспекті Валерія Лобановського невідомий відібрав мобільний телефон у її 10-річної доньки. За вказаною адресою оперативний черговий направив наряди патрульних поліцейських, співробітників карного розшуку та слідчо-оперативну групу.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника Солом’янського управління поліції  Ігор Леус, поліцейські встановили, що на території навчального закладу до неповнолітньої підбіг чоловік, вирвав із рук мобільний пристрій та втік

«Отримавши прикмети зловмисника, ми негайно розпочали його пошуки й неподалік від місця скоєння злочину помітили чоловіка, схожого за описом. Незнайомця зупинили для перевірки та у ході поверхневого огляду виявили у нього ґаджет, який належав потерпілій».

44–річного місцевого мешканця поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі встановили, що чоловік раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів та обґрунтовано підозрюється у вчиненні кількох аналогічних правопорушень на території Голосіївського району столиці.

«Окрім цього, у ході досудового розслідування ми також встановили причетність фігуранта до скоєння грабежу на території Солом’янського району наприкінці лютого. Тоді біля школи на вулиці Янгеля чоловік підстеріг дівчинку, 2011 року народження, відібрав у неї мобільний телефон та втік», - розповів Ігор Леус.

За вказаними фактами слідчий Солом’янського управління поліції відкрив кримінальні провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочинів та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

 

Відділ комунікації поліції Києва

Олена Мошко


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux