Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Києві затримали чоловіка, який викрав мопед та намагався скоїти крадіжку з ресторану
Опубліковано 01 січня 2024 року о 13:15

Зловмисник спочатку незаконно заволодів чужим транспортним засобом, а через кілька днів проник у приміщення закладу харчування, звідки намагався викрасти гроші та інше майно. Чоловікові повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

 

До Святошинського управління поліції звернувся місцевий житель, який повідомив, що невідома особа викрала його мопед «Yamaha». За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Правоохоронці опрацювали місце події, опитали свідків та очевидців, а також зібрали речові докази.

Через кілька днів до поліцейських звернувся власник одного з місцевих закладів харчування та повідомив, що в його закладі знаходяться відеокамери й він бачить, що в приміщенні перебуває сторонній чоловік. Туди відразу виїхали співробітники поліції, які затримали зловмисника на місці події.

Як розповів заступник начальника Святошинського управління поліції – начальник слідчого відділу Богдан Замула, порушник з ліхтариком та сумками саме збирався виходити з приміщення, де був затриманий правоохоронцями:


«Ми становили, що фігурант, порушуючи комендантський режим вночі проник в середину закладу громадського харчування. Чоловік готувався до вчинення крадіжки: мав із собою кілька сумок, ліхтарик та інші знаряддя для вчинення злочину. В одній з сумок ми вилучили мобільний телефон, харчові продукти та інші побутові товари, котрі він встиг викрасти. Надалі під час першочергових слідчих дій ми встановили, що даний чоловік вчинив ще одну крадіжку – викрав мопед. Він разом зі знайомим відкотив транспортний засіб, який заховали у дворі іншого будинку та планували продати».

Зловмисник, 1982 року народження, неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок. Поліцейські затримали його у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Відділ комунікації поліції Києва


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux